DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara s-a impus cu 83-55 în fața echipei din Miercurea Ciuc, la primul meci al turneului mutat la Oradea, după incendiul din județul Harghita. Bănățenii s-au desprins categoric după pauza mare a partidei. 

Meciul a început bine pentru Timișoara, care a mers la turneul de la Oradea fără Stallworth și Lazar, ambii indisponibili din punct de vedere medical. Formația din Miercurea Ciuc a reușit să echilibreze însă balanța, iar primul sfert s-a terminat cu foarte puține puncte marcate, la scorul de 13-12. Bănățenii nu au început prea bine sfertul al doilea și au dat șansa adversarului să se distanțeze la 15-20, moment în care antrenorul Dragan Petricevic a și cerut time-out. Jocul a continuat într-o notă foarte echilibrată, la alb-violeții au intrat cu avantaj de o posesie la pauză, la scorul de 36-33.

În sfertul trei, Timișoara a început să se desprindă mai convingător. În ultimele zece minute s-a intrat cu 56-44l iar ultimul sfert nu a mai schimbat soarta partidei, ci doar a dus la distanațrea alb-violeților, care au obținut a patra victorie din campionat. Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Brown, cu 17 puncte, urmat de Olah, cu 14, Mirkovic, cu 13, Mijajlovic, cu 11, Dragoste, cu 9, Komatina și Gajic, fiecare cu câte 8, și Mocrițchi, cu 3. Sheperd și Corpodean au fost cei mai buni marcatori ai Ciucului, fiecare cu câte 11 puncte.

SCM Timișoare are și doi jucători convocați la echipa națională, plus un jucător de rezervă. Mirel Dragoste și Alexandru Olah sunt pe lista principală întocmită de Tudor Costescu pentru ultimele meciuri din preliminariile pentru Eurobasket 2022, care vor avea loc în perioada 19-21 februarie, la Gliwice, cu Israel și Polonia. Pe lista de rezervă, în caz că vor fi jucători care se vor îmbolnăvi de coronavirus, e și pivotul Timișoarei, Laszlo Lazar. Vulturii se reunesc în 10 februarie, la București.

Revenind la campionat, mâine de la ora 16, Timișoara va juca cu CSM Focșani.

foto: facebook.com/baschetscmtimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ