DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a reacționat la declarațiile făcute de viceprimarul Cosmin Tabără, care a spus că e posibil să se renunțe la proiectul de stadion-lego. Președintele Viorel Șerban a spus că alb-violeții sunt dezamăgiti că nu au fost consultați în această problemă și a lăudat cotnribuția UPT la infrastructura orașului. Fostul rector a văzut paiul din ochiul altora, dar nu și mare problemă că UPT nu poate termina de peste un deceniu o sală polivalentă. De asemenea, ASU Poli își organizează conferințele de presă într-o sală total improprie, deși universitatea e plină de săli generoase.

Cosmin Tabără (PNL), spune că cei din USR spun că stadionul-lego, de 15.000 de locuri și pe structură metalică, ar costa prea mult pentru Timișoara. Vicele lbieral ar fi căutat soluții mai ieftine în discuții cu un apropiat al clubului Ripensia, dar cu Rpzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Conclujzia ar fi să se facă un stadion de maximum 9000 de locuri, pe structură de beton. S-ar face o ecnomie de 30%, dar proiecutl și-ar pierde sensul. Ideea stadionului-lego era tocmai faptul că se poate ridica mai repede, până e gata cel mare, care va mai dura câțtiva ani buni.

Președintele ASU, Viorel Șerban, a criticat faptul că universitatea și clubul de fotbal alb-violet nu au fost consultați deloc în privința aceasta. ”Suntem într-o situație de-a dreptul delicată în orașul pe care îl considerăm poate cel mai important în afara Bucureștiului, cu poate cea mai spectaculoasă dinamică din România. Suntem într-o situație la limita ridicolului să nu avem unde juca meciurile din prima ligă. Am început o serie de discuții legate de posibilitățile Timișoarei și ale județului. Cu surprindere am văzut un articol cu comentariile despre unul dintre stadioanele care ar avea șanse să fie fializat într-un an și ceva. Avem convingerea că am mai putea juca pe «Dan Păltinișanu» încă un an. Am fost la CJT, am discutat cum am putea să continuăm acolo, în ce condiții. Sunt puțin dezamăgit de ceea ce a apărut în presă. Se vorbește de FRF, de clubul Ripensia. Nu vreau să fiu ironic și să duc lucrurile în derizoriu, dar dacă se dorea o analiză outeam fi consultați noi ca universitate, avem facultăți de Arhitectură și Construcții în curtea noastră. Să nu uităm că Politehnica este principalul furnizor de baze sportive din orașul nostru”, a spus Viorel Șerban.

Tot ce spune Viorel Șerban este corect și demonstrează că teoria e mai ușoară decât practică. De peste zece ani, UPT nu e în stare să termine o sală polivalentî. Piedicile de-a lungul timpului au fost și legate de lipsa banilor sau schimbarea cerințelor PSI după tragedia din Colectiv. De cele mai multe ori, problema a fost firma care câștiga licitație, care fie intra în faliment, fie era total neserioasă, fie lucra în ritmul melcului, la fel ca cea de acum. Cu primăria asociată cu 50%, UPT se ocupă de lciitați și se vede cât de ”bine” s-a ocupat până acum. Termenul din august 2021 are și el toate șansele să fie depășit, iar toata țara râde că Timișoara nu poate termina o sală în zece ani. Inclusiv Nicola eRobu a fost ironic șia  spus că acum opt ani, sala era mai aproape de a fi gata decât acu, când se demontează a nu știu câta oară acoperișul.

De asemene,a mai trebuie precizat că deși UPT are multe săli mair și foarte modern dotate, echipa de fotbal face conferințele într-o sală minusculă, fără încălzire, cu calorifere negre, doar de decor. Pe timp de pandemie, la ultima conferință nu s-au putut respecta regulile de distanțare. Sperăm că Viorel Șerban a observat și asta!

LĂSAȚI UN MESAJ