DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână, care stă tot mai mult sub amenințarea intrării Timișoarei în scenariul roșu, au loc ultimele evenimente ale Bienalei timișorene de arhitectură Beta 2020. Expozițiile rămân deschise, dar vor avea loc și evenimente interesante.

Iată cele patru expoziții care pot fi vizitate: Expoziția „Enough is Enough”, 10:00 – 20:00, la Muzeul Corneliu Mikloși; Expoziția Elemente Uitate. Despre arhitectura lui Nicolae Porumbescu, 13:00 – 21:00, la Palatul Poștelor (Poșta Mare); Expoziția-Concurs Beta 2020 / Beta Competition 2020, 00:00 – 24:00, din Piața Libertății; Expoziția „New Tradition. At a table with architecture and art from South Tyrol”, 10:00 – 20:00, la Bastionul Theresia, Galeria Corp D (aceasta va putea fi vizitată până pe 6 noiembrie).

Sâmbătă, la Muzeul de Transport Public ”Corneliu Miklosi”, de la ora 17, va avea loc lansarea cărții „Locuinţa românească. Un fişier”, scrisă de Cristina Constantin și Cosmin Pavel. Cartea, care este o colecție de planuri, va putea fi cumpărată de cei interesați. Practic, este vorba de un atlas de case, o sumă de desene, însoţite de fotografii şi citate lapidare. Nu va lipsi nici ultima conferință, transmisă pe pagina de Facebook a bienalei.

Pe aceeași pagină, sâmbătă seara, de la ora 24, va putea fi urmărită gala de premiere a expoziției-concurs din cadrul bienalei. Pe lângă concluziile juriului și anunțarea câștigătorilor, în a doua parte se va face și o sinteză a evenimentului din acest an. Duminică urmează un tur virtual al expoziției principale, „Enough is Enough” alături de curatoarele Anca Cioarec și Brîndușa Tudor, ambele arhitecte, și peisagistele Raluca Rusu și Alexandru Ciobotă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ