DISTRIBUIȚI

Cei interesați să afle cât mai multe despre competențele și abilitățile digitale, care au devenit tot mai importante în aceste vremuri de pandemie, o pot face miercurea acestea. Universitatea Politehnica organizează în acest sens workshopul  Digital Skills and Competences for Future, iar participarea este gratuită. 

Organizat prin centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, evenimentul a ajuns la ediția a V-a. Vor participa 11 speakeri de nivel internațional din SUA, Europa și România. Evenimentul, unul cu participarea gratuită, se adresează tuturor actorilor din domeniul educației și al industriilor creative, studenților, profesorilor universitari, dar și publicului larg. Toți participanții vor primi un certificat digital deschis după eveniment. Workshopul își propune să aducă exemple practice de utilizare și integrare a elementelor digitale, a aplicațiilor web, mobile, de realitate virtuală și augmentată (AR & VR) în educație, cultură și în promovarea patrimoniului cultural și în industriile creative.

Prezentările vor avea loc în limba română și în limba engleză. În cadrul workshopului va fi prezentat proiectul Spotlight Heritage of Timișoara, un proiect care îmbină concepte de promovare a patrimoniului digital, cu integrarea în aplicații web, mobile și de realitate augmentată, dar și modalități de implicare culturală a comunităților și de educare a tinerilor. De asemenea, cei de la Centrul Multimedia vor prezenta Muzeul digital interactiv al științei și tehnologiei informaționale, un concept în care premierele tehnologiei timișorene, precum și cele mai actuale informații despre tehnologia de vârf sunt îmbinate într-un spațiu virtual, printr-o aplicație web în care sunt integrate simulări 3D, elemente de realitate virtuală, tururi virtuale și interactive.

Workshopul este parte din strategia proiectului Erasmus+ DigiCulture – „Perfecţionarea Competenţelor Digitale și Îmbunătăţirea Incluziunii Sociale a Adulţilor în Industriile Creative”, de construire a unui curs online gratuit. Înscrierile la workshop se pot face aici.

LĂSAȚI UN MESAJ