DISTRIBUIȚI

Vineri și sâmbătă, Asociația OncoHelp organizează conferința cu tema “Managementul multidisciplinar al patologiei oncologice – noutăți în diagnostic și tratament”. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor OncoHelp, eveniment ajuns la ediția a treia.

Participare se face doar pe bază de invitație, întrucât evenimentul se adresează doar specialiștilor. În condițiile pandemie, evenimentul se organizează pentru prima dată online, pe platforma www.myconnector.ro. În cadrul conferinței vor avea loc prezentări și dezbateri privind modalitățile de diagnostic și tratament al patologiei oncologice. Prezentările sunt realizate de specialiști din cadrul Asociației OncoHelp și din alte clinici oncologice din București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Oradea, Arad, Alba-Iulia și Timișoara. În acest an, se organizează o competiție pentru medicii rezidenți de la Oncologie, care trebuie să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere. S-au înscris rezidenți din Oradea, Arad și Timișoara.

Implicarea tinerilor oncologi la eveniment e subliniată și de medicul Șerban Negru. ”Zilele OncoHelp au ajuns astăzi la a treia ediție, deși este prima ediție in format virtual. Am păstrat aceeași temă generală «Managementul multidisciplinar al patologiei oncologice – noutăți în diagnostic și tratament», un eveniment marca Asociația OncoHelp. Această întrunire științifică se dorește o întâlnire regională a specialiștilor angrenați în tratamentul cancerului și își propune să reîmprospăteze cunoștințele medicale din domeniu. Oncologia medicala rămâne una din specialitățile care se schimbă cel mai rapid în medicină, de aceea astfel de evenimente sunt bine venite oricând. Ca o notă de inedit, ediția actuala include o competiție pentru tinerii oncologi, fiecare dintre ei fiind invitat să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere”, a spus Șerban Negru (foto).

În anul 2019 au avut loc primele două ediții ale “Zilelor OncoHelp”: ediția I în perioada 07- 09 iunie 2019, și ediția a II-a în perioada 08 – 10 noiembrie 2019, ambele evenimente științifice reunind un număr de peste 100 de participanți.