DISTRIBUIȚI

La nivel mondial, data de 28 aprilie, este desemnată “Ziua Internațională a Securității și Sănătății  în  Muncă”, de către Organizația Internațională a Muncii. Firește, anul acesta, tot evenimentul va fi centrat pe prevenirea contaminării și îmbolnăvirii cu coronavirus. ITM Timiș se concentrează în aceeași direcție.

La această dată, mișcarea sindicală onorează la nivel mondial memoria victimelor din accidentele de muncă, dar și a celor ce suferă de boli profesionale. În acest an, unul dintre obiectivele principale este prevenirea răspândirii și îmbolnăvirii cu covid-19, pe lângă prevenirea producerii accidentelor de muncă și bolilor profesionale. De asemenea, se urmărește îmbunătățirea capacității de evaluare a riscurilor contaminării și îmbolnăviri cu noul coronavirus, dar și a producerii accidentelor de muncă în toate domeniile, în mod deosebit pentru lucrătorii tineri.

De asemenea, conform agendei pentru dezvoltare durabilă 2030 stabilită de Națiunile Unite, adoptată în septembrie 2015, alte obiective importante sunt stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor, lucruri posibile doar prin creștere economică, ocuparea integrală a forței de muncă, muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu sigur și sănătos de muncă.

În această perioadă, conducerea ITM Timiș adresează tuturor angajaților și angajatorilor să ia măsurile pentru prevenirea și răspândirii covid-19. În această perioadă, conducerea instituției și inspectorii transmit că se ocupă cu informarea tuturor actorilor implicați cu privire la aceste măsuri. Un rol important în joacă specialiștii SSM (Securitate și Sănătate în Muncă), principalii inspectori pentru sfaturile în lupta cu coroanvirusul.

LĂSAȚI UN MESAJ