Astăzi a început procesul de admitere al Universitatea de Vest din Timișoara. Sunt disponibile 11.000 de locuri, iar, ca în ultimii ani, instituția de învățământ a pregătit centre de admitere în alte nouă județe din țară.

Oferta educațională a UVT din vara aceasta este una din 34 de domenii de studii, cu 73 de programe d elicență și 87 de programe de masterat. Sunt 11.000 de locuri, dintre care 2350 bugetate la ciclul de licneță și 1450 la masterat. În premieră, se va da o admitere. Proba se va da în format fizic la sediul central UVT sau la sediul facultăților. Candidații pot opta pentru testarea cunoștințelor din domeniul de studii ales sau etstarea capacităților cognitive, sau un test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Pentur înscrierea la admitere, doritorii pot încăra online documentele solicitate, pe admitereonline.uvt.ro . Acest lucru se poate face în prima parte a lunii iulie. Apoi, documentele vor trebui prezentate fizic la centrele de admitere, până cel târziu cu o zi înainte de afișara candidaților admiși.

Din nou, revtorul vrea cât mai mulți elevi de 10 sau șefi de promoție la UVT. ”Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) știe cât este de important ca tinerii cu rezultate deosebite, care excelează în diverse domenii și care vor să aducă o schimbare în societatea în care trăiesc, să fie susținuți și încurajați în parcursul lor academic. Așadar, pe lângă facilitățile pe care le acordă, pentru performanțe academice, studenților săi (care includ, spre exemplu, burse de excelență, de performanță și de merit), UVT a pregătit și un pachet de beneficii pentru viitorii studenți care, în perioada studiilor liceale, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale, care obțin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt șefi de promoție în cele mai bune licee din fiecare județ, mai multe detalii fiind disponibile”, spune Marile Pirtea.

Tinerii nehotărâți pot să intre pe platforma YTM.ro, pentru a-și testa interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste. Platforma generează rapoarte personalizate, pentru a-i sugera absolventului ce i s-a potrivit cel mai bine. De asemenea, tinerii pot beneficia gratuit de o sesiune de consultare cu angajații Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT. Sesiunile se pot programa și online și durează 50 de minute. Este nevoie de completarea acestui formular.

UVT a organizat nouă centre regionale de admitere, în nouă județe: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea. Iată locațiile exacte:

 • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
 • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
 • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea – strada Episcop Roman Ciorogariu nr. 18;
 • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
 • Colegiul Național „Decebal” Deva – strada 1 Decembrie 1918 nr. 22;
 • Colegiul Național Economic „Theodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin – strada Orly nr. 37;
 • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – strada 1 Decembrie 1918 nr. 25;
 • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare – strada Mihai Eminescu nr. 5;
 • Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – strada General Praporgescu nr. 19.

Dacă punctul de înscriere de la sediul central UVT va fi deschis în perioada 4029 iulie, cele din țară vor funcționa cu program de la 9-16, de luni până vineri, și 9-14, sâmbăta. Iată perioadele în care vor fi deschise:

 • 7 – 9 iulie 2022;
 • 11 – 13 iulie 2022 (prin excepție, la centrele de admitere din Arad, Oradea și Reșița, perioada va fi 11-12 iulie 2022);
 • 20 – 22 iulie 2022;
 • 26 – 27 iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ