DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a fost confirmat miercuri după-amiază cu coronavirus. Edilul a simțit simptomele de marți seara și s-a testat, iar rezultat a confirmat suspiciunea. Fritz a mai fost izolat de două ori după contacte cu persoane infectate, iar paradoxal, acum nu știe de la cine a luat virusul.

În primărie se va face anchetă epidemiologică. Viceprimarul Ruben Lațcău va prelua din atribuțiile lui Fritz timp de 14 zile. ”A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID 19. Aseară am simțit dureri musculare și o stare subfebrilă așa că am făcut un test azi dimineața la prima oră. Rezultatul a venit și mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajații Primăriei Timișoara pentru că am purtat tot timpul mască. Nici nu pot să-mi imaginez cum și de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus”, a anunțat Fritz.

Izolarea primarului nu va afecta votarea lui Cosmin Tabără ca viceprimar. Acest lucru ar trebui să se voteze săptămâna viitoare. ”Primăria Timișoara va rămâne pe mâini bune, ale viceprimarului Ruben Lațcău care va îndeplini atribuțiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare și îi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanța va valida și supleantul din Consiliul Local, Ruben Lațcău va convoca Consiliul Local în formulă completă și să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără”, a punctat primarul.

Fritz ar fi trebuit să aibă întâlniri la București, care se vor amâna. ”Călătoria la București o voi face la sfârșitul acestei luni când, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune și ale orașului. Voi transmite oricum propunerile de proiectele ale Timișoarei miniștrilor pe care urma să-i întâlnesc mâine și poimâine, cu speranța că ne vom vedea sănătoși după ce ies din izolare”, a explicat primarul.

Fritz e încrezător că vaccinarea va rezolva coșmaurl provocat de pandemie în curând. ”Sunt în legătură constantă cu echipa din primărie care lucrează la centrele de vaccinare, să putem începe cât de curând posibil cu procesul de vaccinare. Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni, și cu toate astea m-am infectat. Fiți atenți, purtați masca, evitați întâlnirile și deplasările nenecesare. Mai avem puțin, ne vaccinăm toți și vom încheia această pandemie”, a conchis edilul german.

Reamintim că între cele opt focare active de coronavirus aflate sub supraveghere în Timiș se află și Primăria Municipiului Timișoara. În urmă cu zece zile, au fost depistate șase infectări, toate la angajați ai Direcției Edilitare. Altfel, de la nivelul administrației, au mai avut coronavirus viceprimarul Ruben Lațcău, fostul președinte de consiliu județean Călin Dobra, noul administrator public al CJT, Marian Vasile, dar și subprefecții Mircea Băcală și Elena Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ