DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Sectorul Moravița au prins ieri alt grup relativ mare de migranți ilegali, în Denta. Pe lângă șoferul care transporta migranții, de altfel, foarte tânăr, mai exista și un antemergător, care avea la mașină numere false.

Migranții au fost depistați cu ocazia unui control făcut luni dimineața. Microzubul condus de un timișean de doar 19 ani avea în ele 21 de bărbați străini, fără documente, dintre care șase erau minori. Ei au fost duși la sediul Poliției de frontieră pentru verificări. Verificările au arătat că migranții provin din Bangladesh și Afganistan, și au vârstele între 16 și 36 de ani. Transfugii au povestit că au trecut ilegala frontiera din Serbia și România, iar de acolo, i-a preluat șoferul cu mibrozubul. Deși nu aveau viză Schengen, firește, dezideratul lor era să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Verificăriel au depistat un alt tânăr, de 20 de ani, care umbla cu un Mercedes ca antemergător al mibrozului. Mașina avea plăcuțe de înmatriculare false! Pentru migranți se fac cercetări pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Șoferul e cercetat pentru trafic de migranți, iar antemergătorul, pentru complicitate la trafic de migranți și punerea în circulație a unui vehicul cu numere false. Totul se desfășoară sub coordonarea procorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Cetățenii care locuiesc în zona de graniță sunt încurajați să anunțe orice lucru suspect pe care îl văd ce ar putea avea legătură cu migrația, la nuărul de telefon cu dispecerat non-stop (021.9590).

LĂSAȚI UN MESAJ