DISTRIBUIȚI
Miercuri și joi, 27- 28 noiembrie, de la ora 16.30, la Incuboxx sunt programate atelierele  „Evenimente culturale responsabile”, un proiect compus din conferință & ateliere tematice privind relația dintre cultură și dezvoltarea durabilă. Acesta face parte din programul La Pas/Slowing down, derulat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.
Conferința vine în sprijinul actorilor culturali interesați de adoptarea unor măsuri concrete de dezvoltare sustenabilă. Soluții concrete, exemple de bune practici, propuneri de parteneriate, toate aceste subiecte sunt incluse pe agenda evenimentului. Vor participa operatori culturali și organizatori de evenimente, alături de persoane resursă din domeniu.
În anul 2018, Asociația Timișoara 2021 și Asociația CRIES au elaborat Ghidul pentru evenimente culturale responsabile. Materialul se adresează organizatorilor de evenimente culturale, publici și privați, problematizând rolul pe care aceștia îl pot juca în promovarea unei culturi favorabile dezvoltării sustenabile. Ghidul este disponibil pentru toți actorii intresați, fiind propus ca instrument de planificare strategică pentru organizațiile partenere ale Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.
Producători: Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare
Finanțatori strategici: Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Timișoara, Modernism.ro
Parteneri: Reciproc Cafe, Formare Culturală

LĂSAȚI UN MESAJ