DISTRIBUIȚI
În data de 28 februarie, de la ora 18.30, la Cărturești, strada Mercy, are loc lansarea revistei Scena 9.
Schimbarea are vârsta noastră, a celor născuți în preajma Revoluției, așa că am vrut s-o cunoaștem mai bine. I-am adunat într-un comando ideal pe unii dintre cei mai buni jurnaliști, scriitori, fotografi și ilustratori de la noi. Împreună, ne-am uitat înapoi și înainte cu foarte puțină mânie. Așa a apărut al doilea număr pe hârtie al revistei Scena9. 30 de articole pentru 30 de ani.
Cum arată portretul nostru colectiv de când am schimbat dictatura pe democrație, și democrația ne-a arătat că-i o ființă mult mai complicată decât s-a prezentat la prima întâlnire? Avem o listă lungă de întrebări și una mult mai scurtă de răspunsuri.
După ce-am scos revista din tipografie, o scoatem la plimbare prin toată țara, iar prima oprire e la Timișoara. Reporterii Scena9: Venera Dimulescu și Ioana Pelehatăi vă invită în laboratorul jurnalismului. Pentru că Scena9 nu e doar o colecție de cuvinte și imagini, ci e o ființă vie de artă&idei care cere să vorbească cu tine. Lansarea numărului doi al revistei Scena9 la Timișoara aduce și o mică expoziție cu lucrări originale de Alex Horghidan, care ilustrează articolul „Ai ajuns mai rău ca o pasăre”, despre cum se pleca și se pleacă din România, înainte și după 1989.
Vineri, 28 februarie, de la ora 18.30, intrăm în laboratorul revistei despre schimbare printr-o discuție cu cele două jurnaliste, moderată de Claudiu Mesaros, conferențiar la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ