DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a votat, la rectificarea bugetară din luna iulie, alocare de 3,5 milioane de lei doar pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, unitate spitalicească din subordinea sa. Cei mai mulți bani merg pentru secția de Urologie și ATI transplant renal, una inclusă într-un amplu proces de modernizare.

Pentru Urologie și ATI transplant renal sunt alocate 2 milioane de lei din cele 3,5 milioane. Un alt proiect important, pentru care a insistat și managerul Raul Pătrașcu, este amenajarea unui compartiment de Oncologie, inițiativă pentru care CJT a alocat 220.000 de lei. Reamintim că la Spitalul Județean nu există secție de Oncologie, doar la Spitalul Municipal Timișoara. ”Ultimii patru ani au fost extrem de benefici pentru Spitalul Județean. Am asigurat fonduri importante pentru modernizarea acestuia. Suntem conștienți de faptul că unitatea sanitară este de o importanță strategică pentru întreaga regiune. Avem astfel o responsabilitate majoră atât pentru timișeni, cât și pentru județele vecine, investind practic în cea mai mare și dezvoltată unitate spitalicească din vestul României”, spune Călin Dobra.

O altă sumă, 100.000 de lei merg către reparații capitale la sistemul de aer condiționat de la blocul operator de la Casa Austria, liftul de transport materiale infecțioase de la Ortopedie, și alt lift de transport materiale. Alți 50.000 de lei merg către reabilitarea unei centrale termice a unității sanitare. De asemenea, se va extinde sistemul de supraveghere video și sistem de detecție de fum. De asemenea, 200.000 de lei se alocă pentru a cumpărat opt containere pentru Unitatea de Primiri Urgențe, pentru când UPU va intra în modernizare, extindere și dotare, investiție care se va derula cu fonduri europene.

În acest an, CJT a alocat 24,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean, o sumă record. În acești bani se includ și sumele alocate pentru cheltuielile generate de pandemia de coronavirus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ