Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara va găzdui, în zilele de 4 – 5 decembrie 2019, un festival inedit. NYPSFF (New York Portuguese Short Film Festival) este un festival itinerant, care promovează noile tendințe în cinematografia portugheză și tinerii regizori portughezi. De-a lungul celor nouă ediții ale sale, festivalul a călătorit în Statele Unite, Portugalia, Brazilia, Africa de Sud, Angola, Australia, Polonia, Canada, Germania, China, Mozambic, Marea Britanie, Tailanda, Franța, Kenya, India, Ungaria, Senegal, Republica Cehă și România.

Alese de patru jurați desemnați de Arte Institute din New York, cele 15 scurt-metraje care întregesc ediția de anul acesta vor mulțumi iubitorii de animație, de ficțiune și de film documentar. Prin varietatea temelor, proiecția încurajează, la fel ca la edițiile precedente, dialogul intercultural.

Festivalul scurt-metrajelor în portugheză – FCCPLP, aduce în atenția publicului scurt-metraje din țările în care limba portugheză este limbă oficială și promovează tinerii cineaști din spațiul lusofon.

Ediția de anul acesta a festivalului reunește 5 producții din São Tomé și Príncipe, Angola, Capul Verde, Portugalia și Brazilia.

Temele care definesc ediția 2019 vizează statutul femeii, emigrarea, tradițiile, obiceiurile și credințele.

Proiecțiile scurt-metrajelor vor avea loc în zilele de 4 – 5 decembrie 2019, de la 18:30, în sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT. Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ