Roțile reprezintă una dintre cele mai importante componente din dotarea unui autoturism, fără de care acesta nu s-ar putea deplasa. Iar dată fiind importanța lor majoră, este de la sine înțeles faptul că trebuie să ne preocupe în mod permanent starea lor tehnică.

Pentru a te asigura că roțile mașinii tale sunt în cea mai bună condiție, trebuie să mergi din când în când la un service specializat, acolo unde să faci mai multe verificări tehnice precum și reparațiile necesare, atât timp cât acest lucru se impune.

Dacă vrei să te asiguri că roțile mașinii tale sunt în cele mai bune condiții, trebuie să faci neapărat următoarele 4 verificări:

Verifică presiunea din anvelope

Chiar dacă învățăm despre importanța acestei verificări chiar și la școala de șoferi, adevărul este că o mulțime de conducători auto uită să mai facă asta. Pentru a te asigura că ai presiunea optimă în anvelopele mașinii tale și mai ales că acestea sunt în stare bună, nu ar strica să verifici acest lucru măcar din când în când.

De regulă, verificarea presiunii din roți se face ori de câte ori pleci la un drum mai lung. La fel ar trebui să faci și tu.

Rotirea pneurilor

Este foarte important să te asiguri că pneurile autovehiculului tău se uzează uniform și mai ales că autovehiculul pe care îl folosești beneficiază de o bună aderență atunci când circuli cu ea. În acest sens, nu ar strica să verifici dacă totul este în regulă mergând la un service ce efectuează, printre altele, și reglare unghi de fugă Timișoara.

În acest fel, vei ști că totul este bine pus la punct și că poți circula în condiții de siguranță deplină.

Echilibrarea roților

La fel de important este să te asiguri că roțile mașinii tale sunt perfect echilibrate. În caz contrar, nu te vei putea bucura de prea mult confort atunci când conduci, deoarece vibrațiile vor fi puternic resimțite în volan. De asemenea, rularea anvelopelor va fi mai zgomotoasă.

Alinierea roților

În final, mai rămâne doar să te asiguri că roțile mașinii tale sunt perfect aliniate, astfel încât vehiculul să meargă drept pe drum. Alinierea incorectă a roților poate avea efecte nedorite, precum afectarea performanțelor și mai ales a siguranței din timpul deplasării.

În plus, dacă tot te asiguri că roțile mașinii tale sunt în cea mai bună condiție, nu ar fi rău să iei în considerare și serviciul de reglare faruri Timișoara. Toate acestea pot fi realizate cu brio la Car Doctors F&F. În acest service auto vei putea beneficia de servicii auto complete. Asta înseamnă că nu vei fi nevoit să mergi la mai multe service-uri pentru a-ți face mașina ca nouă.

Vorbim despre un service autorizat RAR, tip multimarcă, ce are capacitatea de a repara până la 10 autoturisme în același timp. Pot fi reparate nu numai autoturisme obișnuite ci și utilitare. Prin urmare, poate fi o alegere pe care să o ai și tu în vedere.

Articol realizat de seodigital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ