DISTRIBUIȚI

Și în luna mai, în Timiș, furtunile au produs pagube smenificative.Prefectura cere peste 5 milioane de lei pentru opt comune afectate de furtuna de acum două săptămâni.

A durat jumătate de lună pentru a evalua pagubele. ”La capătul a două săptămâni grele, am finalizat evaluarea pagubelor produse în Timiş de furtuna şi grindina de acum două săptămâni. Am aprobat astăzi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă valoarea estimată a pagubelor din localităţile Cenei, Nădrag, Uivar, Victor Vlad Delamarina, Sânpetru Mare, Peciu Nou, Lovrin şi Sânmihaiu Român: 5.087.479 lei. Suma va fi înaintată Guvernului pentru alocarea resurselor financiare şi despăgubirea localităţilor”, spune prefectul Mihai Ritivoiu.

După furtuna de eiri, care a afectat estul județului, se vor face noi estimări. ”Ca urmare a furtunilor de astăzi, echipele noastre vor fi din nou în teren, pentru o nouă investigaţie. Asigur comunităţile locale că suntem alături de ele şi că ne vom mişca cât putem de repede”, a mai anunțat prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ