DISTRIBUIȚI

Problema migranților care se adăpostesc în imobile părăsite din Timișoara pare să devină tot mai mare. Duminică după-amiaza, polițiștii de frontieră și cei de la Inspectoratul Județean de Polițție Timiș au descoperit 50 de migranți, tot în zona Gării de Nord. Doi dintre ei nu aveau niciun fel de documente.

Cei 50 au fost descoperiți cu ocazia unei acțiuni de prevenire și combatere a migrației ilegale. Cei 50 de bărbați au fost verificați și a reieșit că ei provin din Afganistan și Pakistan. 48 dintre ei au documente temporare de solcitare de azil, dar nu își jusificau prezența în Timișoara. Doi dintre ei nu aveau astfel de documente temporare de identitate și au fost dusi la sediul Poliției de Frontieră, pentru verificări. Migranții au declarat că se aflau în Timișoara pentru a pleca de aici mai departe, spre vestul Europei.

Cei 48 de solicitanți de azil au fost îndrumați spre centrele de cazare din țară unde au fost înregistați, iar pentru cei doi fără documente se fac cercetări pentru trecreea frauduloasă a frontierei de stat.

foto: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ