DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, polițiștii de frontieră și alte instituții de ordine publică au făcut ample controale pentru a depista migranți ilegali veniți în Timișoara fără să fie cazați aici. S-au depistat 84 de astfel de persoane, din țări din Asia și Africa.

Controalele au avut loc săptămâna aceasta, începând de luni. În mai puțin de cinci zile, s-au descoperit 84 de migranți. Ei provin din Afagnistan, Siria, Pakistan, Bangladesh sau Libia și au vârstele între 18 și 40 de ani. Marea lor majoritatea aveau documente temporare de indentitate pentru solicitanții de azil, dar prezența lor nu se justifica în Timișoara, deoarece aveau cazare la alte centre de refugiați din țară. Joi, polițiștii de frontieră au depistat o persoană din rândul migranțilro care avea o infecței la picioare. Ambulanța a dus migrantul la Spitalul Clinic Municipal din Timișoara, unde a fost trataă și ulterior cazat la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de azil din Timișoara.

Poliția de Frontieră anunță că după finalizarea verificărilor solicitanții de azil vor fi sprijiniți (adică trimiși) să se întoarcă la  Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. La verificări au participat poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupări Mobile de Jandarmi Timişoara.

Acțiunile de verificare a documentelor deținute de cetățenii străini din Timișoara vor continua.

foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ