DISTRIBUIȚI

În perioada 9- 11 august, în Parcul Castelului Huniade are loc Festivalul Medieval al Castelului Huniade. Evenimentul va aduce în vechea cetate a castelanilor de Timiș atmosfera unui festival medieval complet.

Ordine cavalerești din trei țări își vor pune tabără în Parcul Castelului, meșteri din alte vremuri vor deschide ateliere de fierărit, ceramică, croitorie medievală, întreținerea armelor și armurilor, curelărie, prelucrare de pergament și hârtie. Jocurile uitate ale Evului Mediu vor fi organizate din nou, după multe secole, în Parcul Castelului, iar aromele Evului Mediu îi vor îmbăta pe cei care vor participa la concursurile de gătit. Bătălii epice cu arme reale vor dovedi din nou bravura spiritului și forța brațelor. Uitata bătălie de la Vadul Nisipurilor va reintra în legenda locului odată cu exploziva ei reconstituire, o ciocnire la care vor participa toți războinicii ordinelor cavalerești prezente la festival. Serile vor fi animate de concerte epice și de istorisiri ale mitologiilor narate la lumina jerbelor de foc.

Acum se pun taberele, diseară la 21:30 e parada cu făclii și spectacole stradale pe traseul: Parcul Castelului – str. Alba-Iulia, Piața Libertății – Str. Alecsandri – Piața Unirii – Piața Țarcului – str. Savoya – Piața Libertății, iar mâine și poimâine, program medieval intensiv în Parcul Castelului.

foto Paul Adrian Chis

 

Una dintre cele mai îndrăgite formații neo-medievale europene – Irdorath – va cânta la Timișoara în data de 10 august, de la ora 21.00, cu ocazia ”Festivalului Medieval al Castelului Huniade”.
După două apariții spectaculoase în România, în 2018, la Sibiu și Festivalul Celtic Transilvania, cimpoaiele și tobele trupei Irdorath din Belarus vor răsuna anul acesta la Timișoara.
Una din cele mai vechi povești păstrate în mitologia Bătrânului Continent, cea a fierarului legendar din vremea valkyriilor, este istorisită de muzicienii de la Peregrinii și actorii teatrului pirotehnic Deep6 Project într-un spectacol vizionar de muzică și foc – un poem despre furie și trădare, cruzime și curaj, o saga veche din evul întunecat, luminată de flăcări și îmbrăcată în vechi cântece. 10 august, ora 22.00, Parcul Castelului.

Regimentul de Gardă al Timișoarei va susține spectacolul schimbului de gardă în această duminică, între orele 20:00 și 21:00, în Piața Unirii, cu plecare din Piața Libertății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ