DISTRIBUIȚI

Ripensia a reluat de luni antrenamentele, în prima zi, în grupuri de zece, în așteptarea rezultatului testului de coronavirus. Deocamdată, nu sunt transferuri noi, doar un sârb, Nenad Lalic, venit în teste. Numărul despărțirilor ar putea ajunge chiar la șapte, în procesul de întinerire a lotului. Nici Adrian Popa, vechiul căpitan al roș-galbenilor, nu a venit la reunire. 

În orice glumă e un adevăr, iar președintele Dumitru Mihu a spus că abia așteaptă meciul cu Dinamo. ”Se pare că bugetele au crescut, chiar dacă suntem în criză. Probabil și pentru că vin alegerile. Speranța mea e ca meciul tur cu Dinamo să-l jucăm acasă în sezonul următor. Începem acest sezon cu un lot mult întinerit. Deocamdată avem doar plecări. Au plecat cinci-șase jucători. Urmează ca în perioada următoare să avem și veniri. Intenția noastră este să mai aducem trei-patru jucători de valoare, în special pe postul de fundaș central și atacant. Suntem conștienți că mai trebuie să întinerim lotul”, a declarat Mihu.

Cosmin Petruescu a povestit cum a mai fost ofertat de Ripensia și în trecut. ”După prima discuție pe care am avut-o în urmă cu doi ani, chiar în ziua în care îmi dădusem acordul și acceptul pentru a prelua pe Politehnica am avut o întâlnire cu domnul președinte. Deși nu aveam contractul semnat, aveam un gentlemen agreement și îmi era foarte greu să spun nu proiectului pe care l-am început atunci. Mă bucur că la doi ani distanță sunt aici în calitate de antrenor principal la Ripensia. În urma discuției pe care am avut-o atunci, mi-a prezentat proiectul și mă bucur să constat că al doi ani distanță mare parte din ce am discutat la momentul respectiv văd că s-a și pus în practică. Este un motiv cât se poate de serios pentru a mă convinge să încep această muncă. Un nou proiect pe termen mediu spre lung care nu exclude performanța, rezultatele sportive, dar care trebuie să aibă pașii lui, direcția lui. Știm ce avem de făcut chiar dacă suntem conștienți că nu va fi deloc ușor”, a precizat Petruescu.

Clubul poartă negocieri cu fotbaliști precum Cristian Ene sau chiar Radu Motreanu, iar antrenorul a spus că noile transferuri nu au sosit, pentru că sunt încă în competiție în primele trei ligi românești. „Poate mai sunt în competiție, că nu s-au terminat toate competițiile. Suntem în discuții. Nu este deloc ușor, trebuie să analizăm foarte bine toți jucătorii pe care ni-i dorim la echipă. Dar la ora actuală Ripensia are un lot foarte bun de jucători, stabil, care joacă de ceva timp împreună. Va trebui să completăm pozițiile rămase libere și nu aș vrea să facem foarte multe transferuri. Nu sunt aici pentru a produc schimbările radicale. Din contră, proiectul este în grafic. Sunt aici pentru a da continuitate și de îmbunătățit lucrurile unde nu au mers așa cum ne-am dorit”, a mai spus antrenorul.

Noul manager sportiv al clubului, Cristian Petcu, a precizat că nu este șeful lui Cosmin Petruescu. Dumitru Mihu a intervenit în discuție și a precizat că Petruescu și Petcu sunt șefii lui, deoarece îi cer lucruri. ”Eu voi funcționa mai mult în zona academie având ca obiectiv creșterea, dezvoltarea și promovarea jucătorilor spre echipa mare, colaborare cu Cosmin Petruescu și cu staff-ul în vedere promovării jucătorilor, elaborării unui concept tehnic de pregătire jucătorilor juniori și bineînțeles, am responsabilități în ce înseamnă partea tehnică pentru aduceri de jucători”, a spus Petcu.

Din vechiul staff a rămas Iulian Muntean. ”Mă bucur că mi s-a oferit ocazia să continui pe banca Ripensiei. Mă bucur că pot lucra alături de Cosmin. Am conlucrat foarte bine cu domnii Urican, Radu Suciu și Alexandru Pelici, am convingerea  că voi lucra bine și cu domnii Cosmin Petruescu și Cristian Petcu. Sper să avem cât mai multe realizări și în perioada asta de trei ani să ne atingem obiectivele și să reușim să atacăm Liga 1. Că până la urma aceasta era obiectivul impus de domnul președinte. I-o ridic la fileu chestia asta cu Liga 1”, a spus Muntean.

Plecările certe de la Ripensia sunt Monea, Chera, Moldovan, Hecsko, Lungu și Tînc și rămâne de văzut ce va face Adrian Popa. Primul căpitan în acest sezon va fi Claudiu Apro. ”Mă bucur că ne aflăm cu toții aici sănătoși. Mă bucur că mi-am revăzut colegii și sunt sănătoși cu toții. Îi urez bun venit domnului antrenor. Sper să înțelegem filosofia lui cât mai repede. Testul covid a fost simlu, nimic complicat. Puțin dureros pe moment”, a spus Apro.

Dintre juniori, Ion Vasluian are șanse să fie titular și e bucuros că lotul e tânăr. ”Anul  acesta va fi un an foarte frumos. Avem un antrenor nou, staff nou. Suntem o grămadă de copii și chiar voiam să demonstrăm că merităm șansa acordată”, spune Vasluian.

Iată lotul de la reunire:

Păduraru, Dobre, Mociu, Maric (junior LPS Banatul), Sturzu ( junior, ex LPS Banatul și ASU Poli), Țiereanu, Benea, Gavrilă, Gladun, Dobie, Vasluian, Burdeț, Călin, Stoi, Golda, Lalic (sârb, în probe), Apro. A. Macrițchii, V. Macrițchii, Neagu, Sîrbu, Urvanțev, Popovici, Tudorache, Golda

Ripensia ar trebui să joace sâmbătă primul amical cu FC Bazoș, formație din Liga a V-a care însă nu poate face testul de coronavirus. De aceea, sunt mari ca amicalul să se anuleze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ