Proiectul ”Teatru ca Rezistență” a continuat și în acest an. Rezultatele din acest an, în care s-a pus accient pe cercetarea rezistenței feminine din zona etatrului în perioada comunistă pot fi văzute în cel mai nou fanzine, distribuit gratuit.
Fanzine-ul ”Teatru ca Rezistență” a ajuns la numărul 6 și a fost deja lansat. Accentul cade pe latura feminină a rezistenței prin teatru. Ilustrațiile sunt semnate de Lucian Popovici, iar interviurile acoperă teme interesante, precum cultura alternativă din Timișoara, teatrul studențesc și nașterea teatrului independent în oraș, ca evoluție istorică și firească după perioada „rezistenței” din comunism. Cei care vor citi fanzine-ul vor descoperi interviuri cu Mimi Obradov, autorul unui volum despre cultura alternativă, dar și fondatorii trupei indepedente de teatru Auăleu, Christine Cizmaș și Ovidiu Mihăiță.
Interviurile pot fi văzute și video, pe canalul de Youtube Teatru ca Rezistență. Alături de cele făcute în anii anteriori, cei are se ocupă de proiect doresc să le includă într-un film documentar care să apară în 2022, anterior anului în care Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii. De asemenea, pentru 2021, proiectul a conceput și un podcast despre al doilea an cu teatru marcat de restricții. În ”Katharsis Virus”, Ovidiu Mihăiță vorbește despre acst an, în calitate de actor, regizor și dramaturg. Podcastul e disponibil aici.
Fanzine-ul poate fi luat gratuit din Timișoara, de la etatrele din oraș, dar și de la cafeneauna Scârți Loc Lejer. De asemenea, materialul poate fi consultat online aici. Proiectul Teatru ca Rezistență e derulat de Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii și a început în 2018. Dcumentarea se face din arhivele teatrelor timișorene, din arhive administrative și inclusiv din arhiva CNSAS.