DISTRIBUIȚI

Copiii din Timișoara au aflat mai multe toamna aceasta despre instrumentele de percuție, dar și despre muzicoterapie. Totul s-a petrecut în cadrul ediției a doua a Pavilionul Muzical, proiect derulat de cei de al Tribul Artistic.

În perioada 21-23 octombrie, la Casa Tineretului au avut loc curs introductiv de percuție pentru copii și tineri, workshop-uri de percuție dar și concerte transmise online, pe platforma ZOOM, pentru elevi din școli timișorene, sub coordonarea lui Vlad Popescu (director artistic), cu participarea Roxanei Ardeleanu – pian, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet, Sorina Savii – percuție. Apoi, în perioada 11-18 noiembrie, în cadrul proiectului s-au derulat activități practice de muzicoterapie susținute de Angelica Postu și mini work-shop-uri de percuție organizate de Sorina Savii. Copiii din școlile partenere ale proiectului au primit instrumente de percuție create de  Sunshine – percussion instruments witchcraft, școlilor participante la proiect.

Organizatorii sunt foarte mulțumiți de cum a ieșit proiectul. ”Acum, la sfârșitul celei de-a II-a etape a proiectului Pavilion Muzical – prin cartier, tribul artistic   (Trib’Art), ține să mulțumească tuturor celor care au participat la evenimente, copiilor în mod special pentru răbdare și implicare, profesorilor și învățătorilor pentru seriozitatea cu care au privit seriile de evenimente din cadrul celor două etape, părinților și colaboratorilor pentru înțelegere și susținere, conducerii școlilor unde au avut loc evenimentele, pentru găzduire și mobilizarea exemplară, instituțiilor angrenate în dezvoltarea și implementarea proiectului, pentru suportul arătat pe întreaga durată a proiectului și nu în ultimul rând, artiștilor care ne-au ajutat, coordonat și ghidat, oamenilor din presă – care ne-au ajutat foarte mult la prezentarea, distribuirea și aducerea la cunoștința oamenilor a evenimentelor și a conceptului, dar și echipei de implementare, care împreună cu toți cei enumerați, au făcut posibilă materializarea proiectului”, au transmis cei de la Tribul artistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ