DISTRIBUIȚI

Fostul mare artist timișorean Corneliu Murgu a decedat, la 72 de ani. El a fost, timp de aproape două decenii, directorul Operei Naționale Române din Timișoara.

Corneliu Murgu a fost unul dintre marii tenori ai Timișoarei, iar timp de 19 ani, a fost directorul Operei Naționale Române din Timișoara. În perioada în care el a condus instituția de cultură, opera timișorenaă s-a dezvoltat foarte mult. În acest sens, Corneliu Murgu a primit, în anul 2000, titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei. În 2009, alături de directorul Operei din Viena, Ioan Holender, a organizat, la data de 18 decembrie, un spectacol memorabil, cu participarea orchestrelor și corurilor de la Filarmonica Banautl și de la Opera Română, la aniversarea a 20 de ani de la Revoluția Română.

Primarul Dominic Fritz a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria lui Corneliu Murgu. ”Cu profund regret am aflat despre plecarea dintre noi a unui timișorean excepțional, Corneliu Murgu, cel care a condus timp de 19 ani o instituție simbol a orașului: Opera din Timișoara. A fost unul dintre ambasadorii culturali de seamă ai Timișoarei, iar moștenirea lui va rămâne întotdeauna cu noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a declarat edilul.

foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ