DISTRIBUIȚI

La Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș, instituție condusă de Marius Arthur Ursu (susținut de PSD), legea pare să fi devenit facultativă. Înainte de a trece la chestiuni mai grele (cum ar fi intabularea ilegală a unor mansarde din Dumbrăvița cu complicitatea unor angajați ai instituției amintite), ne facem încălzirea cu câteva observații extrase în urma unei rapide analize a achizițiilor publice derulate de către OCPI Timiș prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Spre exemplu, la data 27.12.2017, OCPI Timiș a achiziționat prin SEAP serviciul de montaj mochetă (în total 116 mp) pentru 4 birouri ale sediului din str. Armoniei nr. 1C. Achiziția serviciului s-a făcut contra sumei de 3.850 de lei de la ADG Cris Advertising TM SRL Timișoara. Probabil pentru că nu li se permite să gândească prea mult, subordonații directorului Ursu au „uitat” să mai verifice dacă societatea de la care a fost achiziționat respectivul serviciu este sau nu autorizată pentru a presta realmente banala activitate de montaj mochetă.

Potrivit informațiilor furnizate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului sub nr. 399550 / 18.07.2018, unica activitate pentru care ADG Cris Advertising TM SRL Timișoara este autorizată este “1812 – Alte activități de tipărire n.c.a.”, activitatea fiind autorizată atât pentru sediul social cât și pentru punctul de lucru. Din nicio poziție, activitățile de tipărire nu au vreo legătură cu montajul mochetei. Asta e clar.

La fel de clar este și că, potrivit Legii nr. 12 din 6 august 1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, “efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege” constituie contravenţie.

Cum își alege OCPI Timiș partenerii și în ce fel îi sancționează legea pe funcționarii care nu fac minime verificări înaintea unor achiziții publice? Îi lăsăm plăcerea directorului Ursu să afle.

Nu este singurul reper de pe e-licitatie.ro achiziționat pe lângă lege de la această firmă autorizată, așa cum am arătat, în mod exclusiv pentru “1812 – Alte activități de tipărire n.c.a.”, OCPI Timiș făcând în mod curent achiziții de la grupul de firme din care face parte și cea amintită.

Important de menționat că nu punem în discuție seriozitatea grupului de firme, ori calitatea produselor / serviciilor acestuia, menționarea uneia dintre firme având doar rolul de a exemplifica masiva durere în cot de la OCPI Timiș. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ