DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea „în forță” a orașului în perioada celor două mandate ale lui Nicolae Robu a însemnat și ”rostogolirea” foarte multor datorii și acumularea de mari cheltuieli. În acest context, în care se plătea la timp ce se putea, și achiziția clădirii Colegiului Național Bănățean de către autoritățile locale a rămas tot în aer.

Dominic Fritz a oferit aceste exemplu când a explicat ce situație a găsit în primărie după ce și-a preluat mandatul. ”Primăria nu a putut să își onoreze contractul. Erau de plată 12,5 milioane de lei până în noiembrie 2019, dar în luna ianuarie a acestui an, pentru nu a putut să onoreze plata, primăria a făcut o cerere de reeșalonare, cu plata din ianuarie până în mai. Trebuia plătită o anumită sumă și bineînțeles că nu s-a plătit. Bineînțeles că atunci când s-a cerut o nouă convenție, s-a răspuns că s-a mai făcut o convenție care nu s-a respectat”, a povestit Dominic Fritz.

Contractul pentru a cumpăra clădirea unui dintre cele mai prestigioase și de tradiție licee din Timișoara s-a semnat în 2016, între Primăria Municipiului Timișoara și Episcopia Romano-Catolică. Înțelegerea cuprinde și corpul de clădire în care funcționează Liceul Dositej Obradovici, cu predare în limba sârbă. Contractul prevedea plata a 4,6 milioane de lei timp de trei ani, eșalonat.

Clădirea a funcționat mereu, de la construire, ca și școală. Din 1773, în edificiul din cartierul Iosefin a funcționat Școala Elementară ”Trivium”. Apoi, din 1881, în clădire a început să funcționeze și Școala Surorilor ”Notre Dame”. Ulterior, în clădirea a funcționat în timpul Monarhiei din România mare, Școala de fete.

LĂSAȚI UN MESAJ