DISTRIBUIȚI

Toamna aceasta teatrul, dansul și muzica se vor îmbina în cadrul mai multor evenimente din cadrul ediției a doua a Festivalului Invizibil, organizat de Asociația Solidart, care se ocupă și de teatrul Basca. Totul va începe în acest sfârșit de săptămână, cu un concert cu artiști din Asia și Africa, dar și cu un spectacol de etatru inedit, adresat surzilor.

Festivalul este programat a se desfășura timp de trei luni, iar locația este aceeași cu a Teatrului Basca, Piața Traian. Vineri, 3 septembrie, se va deschide fetivalul, cu un spectacol muzical fără granițe, oferit de Mohamed Zatari Trio, a căror muzică îmbină ritmurile din Asia de Vest și Africa de Nord cu ritmuri actuale. Din trupă fac parte interpreții Sara Eslami (din Iran), interpretă la la Tar, Avadhut Kasinadhuni (din India/Romania), interpret la Tabla și pe fondatorul ansamblului, Mohamad Zatari (din Siria), interpret la Oud. Concertul începe vineri seara la 19, cu acces rgatuit, dar în limita a 45 de locuri, cu înscriere aici.

Urmează, sâmbătă, 4 septembrie, spectacolul de teatru-forum ”Bă, auzi?”. Spectacolul este dedicat și comunității surzilor. Spectatorii vor putea interacționa și dezbate într-un cadru în care se vor rspecta măsurile de distanțare. Va fi și o ocazie de a exersa cum își poate face fiecare vocea auzită în comunitate, dar și explora comunitatea surdomuților. Accesul este gratuit și pentru acest spectacol, în limita a 40 de locuri, tot așa, cu înscriere prealabilă, aici.

Cu ocazia festivalului, doi dramaturgi vor explora cartierul Fabric, pentru a scrie două texte de spectacol-lectură. De asemenea, evenimentul, întins până în noiembrie, mai include realizarea unui desen mural pe vitrinele teatrului Basca, un concert, un dance performance, un spectacol de teatru forum, un spectacol de teatru-concert invitat din Franța, un spectacol de teatru-performativ invitat din Iași cât şi producţia unui spectacol propriu pe tematica pandemiei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ