Propunerea pentru această seară de vineri adresată melomanilor, din partea Filarmonicii Banatul, este un concert simfonic cu două compoziții de Brahms. Soliștii sunt doi invitați de amrcă.

Dirijorul concertului simfonic este Gabriel Bebeșelea. Soliști vor fi violonistul corean Imno Yang, multiplu premiat, dar și violocenlistul Bryan Cheng. Ambii au cântat și miercuri, la recitalul cameral de la Sala Capitol. Se vor interpreta lucrările lui Johannes Brahms, artist ce a semnat și în Cartea de Aur a Filarmonicii Banatul:  Dublul concert pentru vioară, violoncel și orchestră în la minor, op. 102 și Cvartetul în sol minor.

Prima lucrare e scrisă în 1887, an în care a avut și prima audiție la Koln, când soliști au fost violonistul Joseph Joachim (alături de care Brahms a concertat și la Timișoara) și pe violoncelistul Robert Hausmann. A doua creație e din 1867, dar în 1937 a fost reorchestrată de Arnold Schönberg, după un an de la premeira din Los Angeles. Motivul era că nu se auzeau coardele de pianist.

Concertul de vineri începe la ora 19, cea clasică. Biletele se găsesc la casieria filarmonicii, pe siteul lor, dar și aici. La loja centrală, biletul e 60 de lei, iar la loja de la parter, 50 de lei. Locurile normale și la avanlojă costă 40 de lei. Pensionarii pot lua un bilet cu 20 de lei, iar eleivi și studenții, cu 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ