DISTRIBUIȚI

ACS Poli nu a intrat în faliment nici la data de 1 iulie, după ce Tribunalul Timiș a mai amânat o dată pronunțarea. Clubul a depus dosar de certificare pentru Liga 3, dar nu mai are bani și jucătorid estui, pentru că s-a produs o ruptură de ACS Galaxy!

ACS Poli urmează să intre ori în faliment, ori, ceea ce este improbail, să se aprobe planul de reorganizare. ”Clubul nostru a avut parte de trei înfățișări la Tribunalul Timiș în dosarul insolvenței. La ultima înfățișare din luna mai, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș a înlocuit Primăria Timișoara în comitetul creditorilor. AJFP Timiș ceruse în februarie intrarea în faliment a clubului, această cerere urmând să fie dezbătută odată ce noua componență a comitetului creditorilor era confirmată. Ieri, 1 iulie, am avut parte de un nou termen la Tribunal, în urma căruia s-a a decis amânarea speței până la data de 30 septembrie, 2021”, transmite clubul ACS Poli, într-un comunicat semnat de administratorul special Petre Mușat.

De altfel, Mușat recunoaște că clubul nu mai are bani. ”Dosarul de licențiere pentru Liga a 3-a a fost depus deja, acest demers fiind unul în primul rând administrativ. Termenul pentru înscrierea în sezonul următor este data de 15 iulie.Situația financiară rămâne însă problematică. Este bine știut că de șase ani clubul s-a susținut pe mod de avarie, nebeneficiind de finanțare din partea membrilor fondatori, ca urmare a complicatei situații juridice privind forma de finanțare din perioada 2012-2015. Și după intrarea în insolvență, clubul a generat cheltuieli pe care nu a reușit să le acopere, iar o mare parte din banii care au intrat în club de la preluarea mandatului meu de administrator special, au mers către stingerea unei părți a acestor datorii. Resursele de care dispunem în acest moment sunt limitate și, per total, insuficiente pentru desfășurarea corespunzătoare a activitiății sportive. Ceea ce am făcut și am reușit până acum a fost posibil doar cu sacrificiul celor implicați, a staff-ului, a jucătorilor și angajaților de la club, precum și a suporterilor care au apreciat efortul nostru și ne-au susținut atât de la distanță, cât și prin contribuțiile din sezonul recent încheiat”, mai punctează Mușat.

ACS Poli nu mai are nici suficienți jucători și are și interdicția de a transfera. ”Interdiciția la transferuri primită în această iarnă nu va fi ridicată până la plata datoriilor către jucătorii străini, care au apelat la FIFA pentru a-și recupera drepturile bănești – o sumă mai mare decât bugetul cumulat cu care am lucrat în ultimele două sezoane. Neplata acestei sume va genera penalități sportive, precum deducerea punctelor în clasament. O altă problemă generată este că nu putem legitima jucători, iar deși clubul mai are jucători sub contract, numărul acestora este redus și nici nu ne permite să conturăm un lot echilibrat. Chiar și rezovlând aceste urgențe, trebuie să avem în vedere cererea creditorilor clubului, să analizăm posibilitatea acceptării unui plan de reorganizare, fiindcă ultimul lucru pe care ni-l dorim este să începem un sezon pe care nu-l putem duce până la capăt”, mai precizează Mușat.

Esenșialul este însă omis de Mușat. Nu mai sunt bani și jucători pentru că ACS Galaxy a rupt colaborarea Clubul lui Silviu Bălce și al lui Goran Goța a crezut că va avea 70% din jucători, fără să realizeze că urma să aibă 70% dintre beneficii, dar și din datorii. Câdn au realizat că procentul de colaobrare se referă și la „pasiv” și la ”activ”, au rupt colaborarea. Iar ACS poli e tot mai aproape de dispariție!

LĂSAȚI UN MESAJ