DISTRIBUIȚI

În contextul în care de anul viitor Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, accesul la Muzeul Național al Banatului nu va mai fi așa de simplu pentru anumite categorii sociale. La ultimul plen din anul 2021, consilierii județeni au votat noi tarife pentru cele trei muzee din subordine, iar pensionarii și studenții nu vor mai avea gratuitate!

Muzeul Național al Banatului a comunicat noile tarife de vizitare pentru acest an, iar veseta cea mai proastă e pentru pensionari. Ei vor trebui să plătească biletele întregi! Studenții vor plăti doar un sfert din prețurile obișnuite, deoarece au rămas cu o reducere de 75%. Vor mai beneficia de gratuitate preșcolairi și elevii, un copil sau adult cu handicap, alături de însoțitor, Membrii Uniunii Artiștilor Plastici, precum și membrii Consiliului Internațional al Muzeelor. Biletul unic, care va fi valabil și la Muzeul Național al Banatului, dar și la Muzeul Național de Artă, precum și la Muzeul Satului, va fi de 24 de lei.

Grupurile care vor cumpăra minimum 20 de bilete le vot plăti la 18 lei bucata. Va exista și posibilitatea ca doritorii să-și facă un abonament, tot unic. Un astfel de abonament săptămânal va costa 95 de lei, iar unul pe lună va costa 190 de lei. Taxa de vizitare expoziții va fi fie de 8 lei, fie de 16 lei, ceea ce înseamnă că studenții vor plăti, în funcție de situație, 4  sau 2 lei. La Punctul Muzeal Traian Vuia din comuna cu același nume tariful întreg e de 8 lei, același aplicat și pentru Muzeul Ștefan Popa Popas.

Taza de filmare în muzeu va fi de 103 lei/oră, iar taxa de fotografiere în incinta muzeului, la expoziții, va fi de 31 lei/oră. Pentru prezentarea în rezervațiile naturale, taxa e de 62 de lei pentru un grup de până la 20 de persoane și 123 pentru un grup mai mare. Consultanța de specialitate a unui cercetător expert este de 123 de lei/oră  și de 86 de lei în cazul unui muzeograf. Un ghid turistic pentru un tur în centrul istoric al Timișoarei va costa 154 de lei per grup, inclusiv cu utilizarea limbilor străine.

LĂSAȚI UN MESAJ