Fotbalul timișean nu a ajuns mai jos ca niciodată degeaba, căci lâncezeala altor cluburi le trage în jos și pe cele care reușesc să se mențină cu capul deasupra apei. În speță, CSC Dumbrăvița vrea să-și definitiveze lotul, dar nu are cu cine discuta la Ripensia.

Echipa de seniori a Ripensiei a retrogradat, dar clubul se poate de parcă ar fi desființat-o cu totul. Desigur, în sportul profesionist o retraogradare nu e sfârșitul lumii și doar în fotbal românesc e sinonimă prea des cu desființarea. Însă starea de fapt de la Ripensia e total ridicolă pentru blazonul clubului. După ce a ”bifat” retrogradarea, într-un climat aproape de aplauze (excepâtnd echipa de seniori în sine) care într-o țară normală ar ridica sprâncene la federație, Dumitru Mihu e decis să facă un pas în spate. Pentru ca ”responsabilitatea” să o preia Erol Baeram însă durează cu săptămânile.

În tot acest timp, la echipa de seniori e ca și cum s-ar fi desființat, fără să exagerăm deloc. Nu e clar ce staff va fi, căci urmează să o dedică Baeram, încă…nenumit. Iulian Muntean singur nu poate sta pe bancă, căci a luat abia Licența B, insuficientă pentru a fi principal din punct de vedere regulamentar. Însă aspect care nu a provocat prea multe frământări la Ripensia nici până acum. Evident, fără staff, nu există nici lot. Și așa trece lunga vară fierbinte, ira ”greierii” ripensiști” uită că va veni și iarna.

Problema altor cluburi, precum CSC Dumbrăvița, e că ar dori să mai continue cu unii ripensiști. În principal, e vorba de Alexandru Piftor, Alexandru Tismonar sau Andrei Olaru, spre exemplu. Dumbrăvișa ar dori să-i mai țină, dar jucătorii mai au contract cu Ripensia. Nu discutăm ”inteligența” de a împrumuta jucătorii proprii, cu care Dumbrăvișa s-a putut salva, ci doar punctăm că nu fusese anunțat clar, spre exemplu, că Piftor a mers în alb-verde ca împrumut.

Așadar, pentru a stabili exact cine rămâne, căci doar Robert Mikloș mai are contract dincolo de 30 iunie, Cosmin Stan, Florin Macavei și Radu Suciu stau după retrogradata Ripensia. Implicit, evident, și pentru a stabili ulterior pe cine transferă.

LĂSAȚI UN MESAJ