DISTRIBUIȚI

Seria de evenimente ”La UVT, Cultura este Capială” continuă și săptămâna aceasta, joi, 11 noiembrie. Adrian Papahagi va vorbi despre o tematică interesantă, ”Mai este Shakespeare contemporanul nostru?”.

Evenimentul va putea fi urmărit de la ora 18 și pe pagina de Facebook a UVT. Papahagi va fi în dialog cu Dana Percec, profesoara la Universitatea de Vest din Timișoara. Discuția va fi moderată, ca de obicei, de omul de cultură timișorean Mircea Mihăieș. Adrian Papahagi, filolog și esesit, este în prezent conferențiar la
catedra de engleză a Facultății de Litere, la Universitatea „Babeș-Bolyai”.
Adrian Papahagi este licențiat în anglistică al Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, dar și al Universității din Sorbona.

Omul de cultură a fost elev al Ecole Normale Supérieure din Paris între 1997 și 2000. De asemenea, a făcut un masterat în studii medievale  și un doctorat pe aceeași tematică tot la Sorbona. A predat limba engleză veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris între anii 1999 și 2003. Papahagi a fondat la Universitatea Babeș-Bolyai Centrul de Istoria Cărții și a Textelor, în anul 2007. De asemenea, el a mai fost redactor-șef al revistei Echinox în perioada 1996-1997, iar între 1999-2005 a fost co-director al editurii cu același nume.

foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ