DISTRIBUIȚI

Euroregiunea DKMT Organizaţia a fost înfiinţată la Szeged, în data de 21 noiembrie 1997. Membre sunt  judeţele Bács-Kiskun, Békés şi Csongrád (Ungaria); judeţele Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş (România) și Provincia Autonomă Voivodina (Serbia)

 Sâmbătă, 28 mai,  va avea loc un dublu eveniment organizat de reprezentanții Cooperării Regionale Dunăre-Criş-Mureş-Tisa: deschiderea frontierei  Triplex Confinium la Beba Veche și Adunarea Generală DKMT de la Sânicolau Mare.

 Astfel, la ora 10.00 în localitatea Beba Veche va avea loc ceremonia de deschidere a frotierei Triplex Confinium, în prezența șefului CJ Timiș, Titu Bojin,  a Kakas Béla (Consiliul Județean Csongrád) și a lui Branislav Bugarski (Guvernul Provinciei Autonome Voivodina). Fanfara “Pro Amicitia” din Timișoara va intona imnurile celor trei țări și Simfonia a IX-a de Beethoven (Oda Bucuriei). La ora 10.30 va avea loc crosul transfrontalier, după care participanții vor pleca spre Sânicolau Mare. Granița va fi deschisă în data de 28 și 29 mai, între orele 10-18. La ora 12.00, în ambianța castelului Nako din Sânicolau Mare, va avea loc Adunarea Generală a DKMT. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt: prezentarea proiectelor de infrastructură planificate pe perioada de programare 2014-2020 în regiunea de frontieră; propunere de colaborare cu jandarmeria din Serbia; decernarea premiilor de excelență ale DKMT, prezentarea pe scurt a proiectelor câștigătoare; predarea președinției în exercițiu a DKMT către județul Csongrád. Ședința se desfășoară cu participarea mass-media. De la ora 14.30 va avea loc Adunarea Generală a Asociațiilor Agenției de Dezvoltare DKMT (AGA DKMT), unde se va discuta bilanțul pe anul 2015 și proiectele care urmează să fie depuse în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ