DISTRIBUIȚI

Val de consecinţe după ce, săptămâna trecută, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, poliţiştii au demarat perchezițiile într-un dosar penal care vizează o firmă din București (Fire & Rescue Services SRL), societate profilată pe mentenanța extinctoarelor și hidranților în 28 de județe și Capitală. Firma, înregistrată în sectorul 3 al Capitalei, a obţinut contracte şi de la instituţii publice din judeţul nostru, dosarul penal vizând comiterea infracțiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Deşi firma avea obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi), procurorii bănuiesc că aceste servicii s-au realizat fictiv, nefiind verificată funcționarea echipamentelor, fiind doar înlocuite sigilii și etichete de conformitate / valabilitate. Administratorul firmei este suspectat şi că, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor, nu a înregistrat toate veniturile realizate.

În ultimii 5 ani, la nivelul judeţului Timiş, Fire & Rescue SRL a fost furnizor / prestator pentru entităţi precum Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Primăria Municipiului Lugoj, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, UM 01221 Timişoara, Aquatim SA, Comuna Bîrda şi Societatea de Transport Public Timişoara SA.

Numai în ianuarie 2021, Societatea de Transport Public Timişoara SA. A derulat prin SEAP o achiziţie în valoarea de 33.000 de lei + TVA de la Fire & Rescue Services SRL pentru servicii de verificare , întreținere, reparatii si achizitionare a echipamentului de stingere a incendiilor.

Potrivit site-ului Fire & Rescue Services SRL, societatea deserveşte şi zeci de firme private de renume, dar şi diverse entităţi de stat de la nivel naţional.

Evident că, având în vedere acuzaţiile procurorilor, anume că verificarea efectivă a extinctoarelor şi hidranţilor nu s-a făcut, fiind înlocuite doar sigiliile şi etichetele de conformitate / valabilitate, se impune ca instituţiile din lista anterioară, care au beneficiat de serviciile Fire & Rescue Services SRL, să treacă de urgenţă la reverificarea extinctoarelor şi a hidranţilor din inventar.

LĂSAȚI UN MESAJ