Timișorenii pasionați de artă digitală au ocazia să-și vadă operele printate, dar și să câștige premii în bani, la un concurs inedit. Competiția se numește Paradox now și e organizată de cei care se ocupă de spațiul Lapsus, din incinta fostei fabrici Azur.

Concursul e adresat îndeosebi artiștilor, designerilor, arhitecților și creatorilor de artă digitală, iar înscrierile s efac din 7 martie până în ultima zi a acestei luni. ideea centrală este de sculpturi 3D care transformă concepte paradoxale în sculpturi digitale. Inițitorii concursului, ajuns la ediția a doua, au pornit de la paradoxuri și experimente de gândire precum Creierul Matrioshka, Unitatea opusurilor, Geometrii imposibile, Nava lui Tezeu și multe altele.

Lucrările premiate vor fi printate 3D și expuse în galeriile de artă din Timișoara și din țară. Cele mai originale 15 lucrări vor primi premii între 600 și 2600 de lei. Juriul va fi format dintr-un curator cu experiență în arte digitale, un inginer cu expertiză în imprimare 3D, un arhitect și un artist vizual. Se vor evalua aspecte precum unicitatea și complexitatea formei, coerența conceptuală, printabilitatea 3D a lucrării și calitatea portofoliului artistic.

Acest face face parte din proiectul Incubation Staton 2. Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. pentru înscrieri și a afla mai multe despre regulament, puteți accesa acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ