DISTRIBUIȚI

Chiar dacă starea de urgență a anulat o multitudine de evenimente artistice organizate peste tot în țară, autoritățile locale din Timișoara au decis să angreneze copiii talentați într-un concurs. Competiția se numește „Festivalul Copiilor”, iar câștigătorii vor fi anunțati de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Concursul online se adresează elevilor de ciclu primar, gimnazial și liceal. Un juriu format din multe nume cunoscute va stabili punctajele, iar în funcție de aceste, participanții vor primi diplome și vor fi invitați la un spectacol de gală pe care Primăria Timișoara îl va organiza după data de 1 Iunie, cel mai probabil, când și legea va permite desfășurarea de astfel de evenimente. Cele mai bune lucrări de la secțiunea de Arte Vizuale vor fi și promovate la expozițiile primăriei. De asemenea, cele mai bune prestații vor fi promovate pe paginile Primăriei Timișoara și ale Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. Autoritățile spun că vor da premii de popularitate, în funcție de impactul înregistrat al postărilor.

Jurizarea se face în funcție de categorii, cu excepția grupurilor instrumentale. Din juriu fac parte artiști cunoscuți precum Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbravă, Dragoș Moldovan, Oana Vincu(ex-Genius), Maria Hojda, Marc Antoniu, campioni europeni și mondiali la dans (Paul Rednic, Lucaciu Roxana, Anca Copos, Zicoane Sebastian, Andra Păcurar, Alexandru Miculescu), dar și numeroși oameni de cultură și artă, precum Daniela Bacila, Deian Galetin, Marcel Botscheller, Nicolae Baniciu, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Maria Dudău, Gabriela Muscan, Ladislau Domolki.

Participarea e deschisă și copiilor și tinerilor din Republica Moldova, dar și pentru copii și tineri români din străinătate, precum și soliștii care reprezintă România, cu muzică tradițională specifică. Regulamentul concursului e disponibil pe pagina Evenimente Primăria Timișoara, iar termenul pentru înscriere este 20 mai. Înscrierea se face în funcție de grupul indicat de regulament: interpretare soliști vocali și instrumentiști folclor, soliști muzică ușoară, band, dans, pictură, grafică-desen.

foto. copilul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ