DISTRIBUIȚI

Zi de zi avem cazuri noi de coronavirus, și săptămânal, meciurile sunt amânate pentru că echipele au din ce în ce mai multe cazuri. În acest context, AJF Timiș a anunțat că nu va relua Liga a IV-a, a V-a, a VI-a sau competițiile juvenile în acest an. Motivul e legat de lipsa posibilităților echipelor de a plăti testele PCR.

Decizia a fost luată cu puțin timp înainte de meciul Islanda – România, de Comitetul de Urgență, format din președintele Romeo Malac și vicepreședinții Ciprian Trancă, Ionel Poclid și Raul Ghiciulescu.  ”Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Timiș a hotărât: 1. Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Timiș pentru sezonul 2020/2021; 2. Campionatele organizate de către AJF Timiș vor începe cel mai devreme în luna februarie a anului 2021”, se arată pe site-ul aJF Timiș.

Motivele sunt următoarele: ”Menținerea stării de alertă pe teritoriul României; Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății; Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încât să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal;  Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19”, se mai arată pe site-ul AJF Timiș.

Între timp, Hunedoara se pregătește de reluarea Ligii a IV-a, cu un program cu cinci jocuri în 14 zile, pentru a utiliza cât mai mult un test valabil PCR valabil. Probabil că multe alte AJF-uri vor face, însă, ca Timișul.

LĂSAȚI UN MESAJ