DISTRIBUIȚI

Proiectul ”Color the village” ajunge în acest an la Racovița, după ce anul trecut, timișorenii de la Asociația Acasă în Banat au readus la viață, prin culoare, satul Eftimie Murgu din Caraș-Severin. Până la finalul lunii vă puteți înscrie ca voluntari sau dona în sprijinul minunatului proiect.

Timp de trei zile, în perioada 17-19 septembrie, voluntarii vor lucra pentru a zugrăvi 30 de case din comuna Racovița, una care avea în trecut mulți etnici germani, iar stilul baroc rural al caselor face parte din patrimoniul cultural al Banatului. Înscrieril sunt deschise până în 31 august inclusiv, pe www.colorthevillage.ro. De asemenea, puteți contribui și cu donații de bani sau materiale. Organizatorii anunță că se vor respecta toată măsurile de siguranță pe timp de pandemie. Asociația Acasă în Banat, fondată în 2018, a ținut în mod deosebit să facă evenimentul de zugrăvire a caselor unui sat din Banat și în 2020, cu toate că suntem într-un an ”pandemic”.

Până acum, s-au înscris deja 300 de voluntari. ”Până în acest moment sunt 300 de voluntari înscriși, care vin din toată țara alături de noi să repare și să zugrăvească cele 30 de case din Racovița. Acest sat păstrează încă arhitectura tradițională a Banatului, un baroc rural absolut încântător. Acesta este motivul pentru care ne vom uni forțele să îi redăm puțin din strălucirea și frumusețea de odinioară. Trebuie să fim conștienți că numai prin mobilizarea comunității vom reuși să păstrăm identitatea Banatului, să o punem în valoare și să o lăsăm moștenire pe mai departe”, spune președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Dacă doriți să contribuiți cu donații, iată datele de care aveți nevoie:

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ