DISTRIBUIȚI

Festivalul de Film european „Ceau, Cinema!” își desfășoară cea de-a doua ediție în acest an, în perioada 22-26 iulie. Evenimentul se va desfășura la Timișoara și la Gottlob, prima localitate din mediul rural cu un cinematograf renovat și digitalizat.

ciao-cinema2-300x253Primele trei din cele cinci zile de festival se vor desfășura în capitala Banatului. Timișorenii se vor delecta cu proiecții de film în aer liber la Grădina de Vară Capitol, dar și în alte spații alternative ale orașului. „Ca și la prima ediție, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar și filme de autor, documentare și animații. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice și întâlniri cu cineaști”, spun organizatorii evenimentului. Ultimele două zile ale festivalului se vor desfășura la Gottlob, unde oamenii vor urmări proiecții în cinematograful proaspăt renovat.

„Ceau, Cinema!” este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală. În plus, este întâiul festival din Timișoara ce are drept punct central filmul european. Evenimentul este realizat de voluntari, cu sprijinul unor companii și instituții locale.

Mioara NEGRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ