DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș își schimbă din nou conducerea. Mihaela Valcovici, actuala șefă, a fost cooptată în echipa de la Cardiovascular Research Institute din New York, Broadway. Noul șef va fi Flavius Cinca.

Astfel, cardiologul Mihaela Valcovici, venită de la DSP de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, va face parte din colectivul de cercetare de la institutul de profil din New York. Doctorița a solicitat să îi înceteze mandatul în fruntea DSP. ”Ca urmare a solicitării doamnei doctor Mihaela Valcovici de încetare a activității de director executiv, prin ordinul Ministerului Sănătății, domniei sale îi încetează mandatul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș”, transmite instituția, într-un comunicat de presă.

Directorul-adjunct Flavius Cioca, medic specializat pe Medicina muncii, devine noul șef al DSP. ”Domnul doctor Flavius Cioca a fost numit în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș. Acesta a deținut din data de 13 aprilie 2020, funcția de director executiv adjunct sănătate publică în cadrul DSP Timiș. Numirea sa vine într-un moment de maximă importanță pentru gestionarea segmentului de sănătate publica pentru populație”, mai informează DSP.

Să recapitulăm. DSP a început anul cu directoarea Cornelia Malac, care era interimară. De profesie economist, Malac ocupa acest post de ani buni în instituție și era la al doilea mandat de conducere. Gestionarea proastă a pandemei a dus la înlocuirea sa cu Mariana Rădulescu, jurista Casei de Asigurări de Sănătate Timiș. Rădulescu nu a stat mult timp în funcție, fiind înlocuită după focarul de la Maternitatea Odobescu.

Ulterior a fost numită Mihaela Valcovici, care era în funcție din primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ