DISTRIBUIȚI

În 27 iunie, cetățenii comunei Voiteg vor veni din nou la urne pentru a-și alege primarul, deoarece învingătorul din toamnă, Tudor Marinescu (PSD), a decedat în noiembrie de covid-19. Viceprimarul care i-a preluat atribuțiile, Niculae Ioan Pop, s-a înscris în PNL astăzi și e convins că va câștiga.

Niculae Ioan Pop și-a dat demisia săptămână trecută din Partidul Republican, pentru care a candidat la alegerile locale de toamnă trecută. Astăzi, a semnat adeziunea la PNL, iar atribuțiile primarului le-a preluat noul vice, Iulian Cristian Olaru, și el membru PNL, candidat să rămână pe funcție dacă va câștiga Pop. Economist de profesie, Popa terminat studiile la UVT acum 25 de ani. Este din comuna Voiteg și are afaceri în domeniul construcțiilor. La alegerile trecute, el s-a clasta pe lcul doi, sub decedatul Tudor Marinescu. A mai fost membru PNL între 1996-2008, după care a renunțat la politică. Până anul trecut, când s-a înscris în Partidul Republican.

Alin Nica e convins că Pop va câștiga alagerile. ”Ne propunem să câștigăm alegerile și să punem comuna Voiteg pe un traseu al unei comune moderne, atât la nivel amdinistrativ, dar și în ceea ce privește investițiile în infrastructura locală. Împreună cu CJT și Guvernul României sper să reușim să dăm locuitorilor o nouă șansă la bunăstare. Niculae Ioan Pop a dta valoarea potnețialului său în valitatea de viceprimar interimar. A luat măsuri concrete, gospodărești, care au schimbat fața comunei, mă refer la curățenia și ordinea publică, lucruri pe care le putea face orice primar, ca să arate că este un bun gospodar. Nu putea face în câteva luni autostrăzi sau metrou, dar deja lucrează la proiectele pe care vrea să le dezvolte din 27 iunie”, a spus Nica, care a promis că Pop va reface drumurile din comună, aflate într-o stare deplorabilă.

Candidatul PNL spune că marele atu pentru dezvoltarea comunei ar fi faptul că la primăria Voiteg nu sunt datorii. ”Am găsit primăria cu puține datorii. În primele două luni am reușit să achităm toate datoriile. dar lucrurile au fost lăsate puțin în paragină. Infrastructura lasă de dorit. Nu sunt lucruri grave în primărie. Cred că voi obține 70% din voturi, Lumea e mulțumită, a văzut mișcare. Am observat că lumea e mulțumită, s-a schimbat atitudinea angajaților din primărie”, a spus Popa.

Comuna Voiteg e formată din loclaitatea de reședință și satul Folea. Popa va avea trei contracandidați: Mihăiță Boboc, de la AUR, Claudiu Vasile Ciolac, de la PSD, și Tiberiu Vinițchi, de la PRO România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ