DISTRIBUIȚI

Astăzi au loc alegerile locale parțiale în 36 de localități din România, între care și comuna Voiteg din Timiș. Sunt patru candidați, iar în comună sunt polițiști și jandarmi care păzesc buna desfășurare a procesului de votare.

Comuna a avut primar ales legitima anul trecut, dar social-democratul Tudor Marinescu a decedat la începutul lunii noiembrie, după ce s-a îmbolnăvit de covid-19. Acum, patru partide au candidați pentru alegerile din Voiteg. Viceprimarul care a avut atribuții de primar în toată această perioadă, Niculae Ioan Pop a trecut la PNL recent, după ce anterior, a fost membrul al Partidului Republican. De asemenea, mai candidează Claudiu Vasile Ciolac, de la PSD, Mihăiță Boboc, de la AUR și Tiberiu Vinițchi, de la PRO România.

Procesul de votare a început astăzi dimineața la ora 11. Există două secții de votare, în Voiteg și în satul aparținător Folea. 30 de polițiști și jandarmi asigură paza secțiilor. De altfel, oamenii legii au păzit secțiile și peste noapte, iar dimineață au predta secțiile președinților biourilor electorale, cu sigiile intacte. Anterior zilei votuluu, pompieri au verificat secțiile și i-au instruit pe membrii biroului electoral ce să facă în caz că apare vreo urgență.

Secțiile de votare se închid la ora 21. Polițiștii și jandarmi vor asigura paza buletinelor de vot și a proceselor verbale din secții. Reamintim că buletinele care expirau de la 1 martie 2020 sunt valabile și acum, în contextul în care de atunci, în România a fost stare de urgență și de alertă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ