DISTRIBUIȚI

ASU Poli va juca sâmbătă în play-off cu Miercurea Ciuc, în runda a V-a din play-off. Alexa demisionase, dar a revenit asupra decizie și spune că de la vară, pleacă sigur, cel puțin de pe banca alb-violeților.

Alexa se așteaptă la un meci greu. ”Ne aflăm în fața unui joc cu Ciucul, o echipă care pe mine m-a surprins. Cred că au cea mai dinamică echipă dintre toate echipele din play-off, o echipă în care s-a investit foarte mult. E un joc important, pentru că ar fi ultima șansa să ne putem bate la un loc de baraj. Venim după un rezultat foarte greu la Mioveni. Vor intra în componența echipei și jucători cu evoluții mai puțin. Au șansa la final de campionat pentru a demonstra că se pot bate pentru un post de titular aici”, a punctat Alexa despre joc.

Antrenorul spune că va întineri echipa din rațiuni tactice, fără săd ea afară vreun jucător. ”De la bun început o spun. Nu o să dau afară pe absolut nimeni, dar sunt obligat în momentul de față să scad media de vârstă. Suntem echipa cu cea mai mare medie, 29-30 de ani. S-a demonstrat când jucăm împotriva echipelor cu o medie de 22-24 de ani avem tot timpul o viteză în minus. Nu scade sub nicio formă aprecierea, doar că este momentul să aibă și tinerii o șansă. Din două motive: pentru viteza de joc și să pregătim sezonul viitor. Clubul acesta a crescut foarte mult în ultimul an. Am ajuns să se vorbească de promovare. Am ajuns foarte departe, dar pe de o parte îi înțeleg și pe suporteri, vor să cșțtige mereu pentru că au investit foarte mult. Mâine veți vedea un prim «11» schimbat. (n.r întrebat dacă va juca cu trei fundași centrali) Mă gândesc, dar sistemul cu trei fundași l-am jucat aproape perfect cu Rapidul”, a spus Alexa.

Tehnicianul a fos tîntrebat de ce el a fost întors din drum de la demisie, iar Octavian Benga, nu. ”În vară eu nu mai voiam să antrenez, voiam să iau o pauză. Credeam că Poli are nevoie de mine ca manager. (n.r întebat dacă ceilalți din conducere l-au rugat pe Benga să rămână). Nu contează. Problema lui eram eu în acel moment și eu i-am spus să rămână. S-a încăpățânat, a luat decizia să se ducă în altă parte și trebuia să punem un antrenor. Sunt ultimele mele șase etape ca antrenor la echipa asta. Voi rămâne lângă club. Voi vedea sub ce formă. Sunt dezamăgit. Când pui mult suflet ești cel mai judecat. Am venit strict din iubire pentru Poli. În ultimii 20 de ani este primul club în care câștig o lei. Am salariul minim pe economie, pe care îl donez cuiva din staff, pentru că trebuia să am un contract. Iar alții spun că l-am dat afară pe Benga și i-am luat locul”, a mai precizat ”Chirurgul”.

Alexa demisionase după meciul de la Mioveni, dar spune că a rămas să nu pară că echipa capitulează. ”Cred că a fost momentul în care m-am gândit prima dată la mine. Am vorbti cu cei din conducere. Este un moment greu. Dacă aș fi plecat, aș fi dat un semnal că Poli a capitulat. A fost un an cu foarte multe satisfacții. Poli trebuie să continue. Atâta timp cât mai este o șansă, trebuie să jucăm. (n.r. întrebat dacă l-a convins și publicil). Publicul e supărat că jucăm în play-off”, a mai conchis Alexa.

Meciul dintre Poli și Ciuc începe sâmbătă la ora 12,30 și va fi televizat.

foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ