DISTRIBUIȚI

Alexandru Borbei a plecat de la ASU Poli după derby-ul cu Ripensia. Portarul născut la Petroșani a ajuns la Lecce, în Serie B. Dan Alexa spune că afacerea e avantajoasă pentru club, mai ales că portarul nu a semnat contractul de profesionist cu alb-violeții. De asemenea, Rareș Murariu va reveni la Timișoara.

Borbei a refuzat să semneze la 16 contractul de profesionist cu ASU Poli, pentru a avea mai multă libertatea la un transfer în străinătate. Pentru un transfer din Liga 2 România în Serie A, grila e de 145.000 de euro. Poli a preferat să lase la bani pentru un viitor procent la transferuri. ”Mutarea e avantajoasă și pentru Borbei, și pentru club. Ne-am înțeles cu ei la o sumă mai mică decât grila de formare, ca să avem procent la viitoarele transferuri. Afacerea e bună. Oferta concretă a venit ieri, după meci”, ne-a declarat Dan Alexa, managerul lui Poli.

De luni, Rareș Murariu va fi din nou sub comanda lui Octavian Benga. Transferul portarului la Gaz Metan Mediaș a picat, deoarece Dusan Uhrin e ca și plecat de la gruparea ardeleană. Cel care l-a recomandat era antrenorul cu portarii Dragoș Picu, din staff-ul cehului. Murariu ar fi costat Mediașul 60.000 de euro, dintre care 40.000 ar fi ajuns la Viitorul. ”Murariu revine de luni la antrenamente”, ne-a precizat Alexa.

Din punct de vedere tehnic, pentru ASU Poli, e o problemă plecarea lui Borbei. ”Tehnic, e puțin complicat. Trebuie să mai căutăm un portar junior, de 2003, pentru că altfel, trebuie să schimbăm toată echipa. E puțin complicat acum”, ne-a mai spus Alexa.

foto: liga2.prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ