DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a avut o ieșire foarte critică la adresa lui Alin Nica. Deputatul spune despre șeful PNL Timiș că este un președinte de consiliu județean incompetent. 

Simonis i-a făcut ”lachei” și pe vicepreședinții de la CJT. ”Avem un președinte care, din punctul nostru de vedere, este depășit de importanța funcției pe care o ocupă. Din echipă sa fac parte doi vicepreședinți și consilieri care sunt pe post de lachei, mai degrabă decât în a elabora proiecte și a-l sprijini pe președinte. N-a avut nniciun proiect major, deși e președinte de 1 an și 7 luni. Nu am văzut idei care să fie transpuse. Singurele proiecte care sunt preluate sunt cele de la fosta administrație, indiferent că vorbim despre lărgirea drumului spre Aeroport sau de lărgirea drumului la patru benzi a drumului prin Moșnița Nouă”, a spus Simonis.

În privința rezilierii contractului pentru lărgirea drumului ce trece prin Dumbrăvița și Giarmata și ajunge la Autostrada A1, Simonis nu spune că și firma care câștugase contractul, pe vremea lui Călin Dobra, și-a bătut joc de lucrare. ”Este un proiect foarte important. Principalul vinovat este Alin Nica pentru că a realuat licitația. Dincolo de faptul că se pot pierde fonduri europene, se încearcă reluarea proiectării și scoaterea la licitația, cert e că va dura ani de zile până când descărcarea la autostradă să fie finalizată”, a mai spus Simonis

Președintele PSD Timiș a punctat și câte ceva despre porțiunea de pe drumul spre Moșnița, lăsată neasfaltată în mod ridicol, de luni de zile.Până la urmă, firma care face centura și e în întârziere colosală spune că va turna ceva asfalt când va avea….un rest. La firma e director fostul șef al Direcției de Drumuri Timișoara., Horațiu Simion. „Am luat legătura personal cu constructorul. Este o porțiune de drum care se intersectează cu centura. Iar consructorul, deși are obligația, mi-a promis domnul Simion, mi-a garantat, că vor turna asfalt, când vor puea, și acolo. Este adevărat că a trecut ceva timp. Este o rușine, avem 70 de metri neasfaltați”, a punctat Simonis.

Social-democratul critică și postările de pe Facebook ale CJT, cu trasări infantile de marcaje rutiere în parcări. ”Am văzut că a fost prezentată ca marea realizare ceea ce ar putea fi o realizare pentru un cătun din sudul țării. Am văzut o comunicare din partea CJT prin care ni se transmite că s-au trasat marcaje într-o parcare din centrul orașului și s-au schimbat niște becuri. Dacă actuala administrație ne comunică astfel de știri, sunt extremd e îngrijorat de ceea ce se va întâmpla în următorii 2 ani. E o rușine să vii într-un județ ca Timișul cu aceste realizări. Am văzut și cușca de biciclete prezentată ca mare realizare. Nu sunt la curent cu prețurile. M-aș fi așteptat însă ca cei 3-4-5 lachei, în loc să spună că au trasat marcaje, să ne spună că realizează un studiu pentru o parcare de 7-8 nivele în centrul Timișoarei”, a mai spus Simonis.

Întrebat dacă va mai ocupa și fostul președinte CJT Călin Dobra, vreo funcție administrativă, Simonis a spus că…după următoarele alegeri.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ