DISTRIBUIȚI

După ce ieri, PNL Timiș și Alin Nica a trimis un comunicat cu atacuri de prost-gust la adresa USR și PSD, pentru a dezminți că a sabotat împărțirea banilor pentru Timișoara 2023, astăzi Alfred Simonis răspunde pe un ton mult mai calm. Social-democratul îi arată chiar obrazul președintelui PNL, pentru stilul demn de om de Neanderthal din ultimele atacuri.

Simonis își menține poziția, că CJ Timiș a dorit un control mai mare asupra banilor pentru a-ăi împărți altor orașe cu primari PNL (care încă nu sunt în conflict cu Nica, ca la Lugoj sau Buziaș. ”Din păcate, de ceea ce ne-am temut nu am scăpat. Timișoara a pierdut bani din bugetul proiectului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii în favoarea unor primării conduse de liberali, exclusiv prin insistența expresă a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Asta în contextul în care știm cu toții că proiectul este al orașului și că are o agendă importantă de evenimente culturale și investiții programate pentru reabilitarea unor edificii valoroase.PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali”, spune Simonis.

Parlamentarul spune că Nica acționează orbit de răzbunare. ”PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor”, a punctat președintele PNL Timiș.

Deputatul Simonis îi atrage atenția lui Nica despre tonul de mahala al ultimelor comunicate. ”Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian”, mai cere Simonis.

La final, Simonis îi transmite, ca o aroganță, lui Nica să returneze banii deturnați! ”Ca o dovadă de fairplay îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic”, mai spune social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ