DISTRIBUIȚI

Criza migranților din Timișoara îi face pe mai mulți lideri politici săs e întreacă în declarații pe acest subiect, pentru care de luni de zile nu s-a luat niciun fel de măsură, în afara de gargară. Pesedistul Alfred Simonis spune că vrea și el să discute cu Lucian Bode pe subiect și mai spune că în Timișoara există prea puțină poliție.

În calitate de parlamentar, Simonis spune că l-a invitat pe ministrul de Interne la discuții și invită, de asemenea, și autoritățile din Timiș. ”Am adresat o invitație ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, să se prezinte în fața Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții și găsirea unor soluții la problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranți care sosesc și sunt găzduiți pe raza municipiului Timișoara. În data de 11 mai 2021, domnul ministru al Afacerilor Interne și-a confirmat oficial prezența la lucrările Comisiei parlamentare al cărui membru sunt. Pe această cale, adresez o invitație publică tuturor parlamentarilor de Timiș să ia parte la aceste discuții cu ministrul de resort și să avanseze eventuale propuneri concrete de asigurare a condițiilor de securitate, de siguranță și de confort pentru populația municipiului Timișoara. Presiunile financiare constante (spații de cazare, norme de hrană, costuri de pază și de mentenanță) asupra bugetului Timișoarei, dar mai ales recentele evenimente sângeroase provocate de migranții cazați în zona noastră impun, în regim de urgență, soluții realiste pe termen lung și nu pretexte de dispute politicianiste între prefect, primar și președintele CJT”, a punctat Simonis.

Președintele PSD Timiș spune că în 11 mai va ridica și problema numărului mic de polițiști din județ. ”Una dintre primele constatări, în această privință, este aceea că municipiul Timișoara are un număr subdimensionat de cadre de poliție în structura MAI și de poliție locală, în raport cu alte municipii, și asta fară să ne raportăm la recentele provocări pe care le avem din cauza numărului mare de migranți pe zona de vest a țării. Sper ca, după ședința comună, din data de 11 mai a.c., să existe o rezoluție scrisă, care să conțină soluții de reducere a numărului tot mai mare de migranți sosiți și rămași în Timișoara”, a mai precizat deputatul.

Simonis cere și el distribuirea migranților și în alte orașe. ”În spiritul valorilor umanitare, care animă politica Uniunii Europene în privința acestor oameni, care trebuie ajutați, una din propunerile pe care le voi avansa va fi aceea de redistribuire, mai eficientă și mai echitabilă decât în prezent, a migranților în toate regiunile României. În acest fel, cred că, s-ar diminua mult din presiunea exercitată exclusiv pe municipiul Timișoara și pe zona de vest și s-ar impiedica, pe viitor, evenimente tragice în care sunt implicați oameni, pe care istoria nefastă a țărilor de unde provin i-a aruncat în diferite colțuri ale Europei. Este nevoie, în acest sens, de o reglementare mai strictă și mai severă a normelor legislative, pe care o vom propune cu această ocazie, și o aplicare corectă și fermă a legii de conviețuire a migranților cu populația majoritară”, a conchis Alfred Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ