Încă al treilea om în stat Alfred Simonis a câștigat funcția de președinte al consiliului județean, pe care o va prelua abia din toamnă însă. El vrea să discute cu Nica, pentru o tranziție lină, care, realist vorbind, apre imposibilă.

Simonis a fost mândru că a avut cu 22.000 de voturi mai mult ca Nica. ”Am câștigat întreaga zonă periurbană cu câteva excepții. Am avut eci de mii de voturi în Municipiul Timișoara. Am câștigat alegerile în 400 din cele 616 secții. Avem, după numărătoarea paralelă, sigur majoritate cu cei de la PNL în alianaț actuală de la CJT. Am câștigat europarlamentarele în Timiș. Aș vrea să mulțumesc parnerilor de la PNL, membrilor, primarilor, conducerii, candidaților, votanților. Promitem că nu-i vom dezamăgi pe cei care ne-au votat, dar și pe cei care nu ne-au votat. Ne angajăm să conducem la fel județul, indiferent de cum au votat. Vreau să-l felicit pe Nicolae Robu, partenerul meu de candidatură și alianță, pentru efortul depus în ultimele zile. Îl felicit pe Dominic Fritz pentru victoria categorică. Vreau să-l felicit și pe domnul Nica pentru rezultatul bun. Propun să depășim ceea ce ne-a despărțit, să lăsm dezinformările și atacurile, unele inclusiv la adresa familiei mele. Dacă a fost ceva ce m-a deranjat, aceleau au fost. Proiectele județului Timiș nu au răbdare. Cred că a un momentul să lăsăm polemica și să ne apucăm de treabă”, spune Simonis.

Alfred Simonis spune că va lucra bine cu Fritz. De altfel, aproape 4 ani, USR și PSD au fost pe ”blat”. așa că nu trebuie să ne mire ceva, find vorba, practic, de continuitate. ”Am avut o colaborare foarte bună cu toți cei care au avut proiecte de bună credință atunci când le-au avut. Nu veți găsi în mine un lider care să blocheze un al primariilor”, a garantat social-democratul. Despre înfrângerea lui Robu, Simonis a preferat să răsăundă de complezență. ”Este ceea ce au dorit timișorenii. Analiza o vom face zilele viitoare. Vom discuta zile viitoare cauzele care au dus la acest rezultat. Nu este un rezultat rău, dar este o înfrângere”, a adăugat învingătoru l despre loser. Altfel, Simonis are un frate primar la Moșnița Nouă , care a candidat independent, deoarece alinața l-a avut pe liberalul în funcței Florin Bucur. „Evident că la nivel personal am o satisfacție”, a comentat Simonis acest lucru.

Întrebat și de problemele de organizare ale alegerilor, în condițiile în care prefectul Mihai Ritivoiu este pesedist, Simonis a răspuns pe lângă cireș. El a spus că Fritz și Nica au rămas blocați în discursuld e campanie, asta pentru că primarul Timișoarei a subliniat că oamenii au fost ținuți în secții până la epuizare.

LĂSAȚI UN MESAJ