DISTRIBUIȚI

La nivel național, cum PSD a pierdut mult teren în sondaje în fața PNL și USR-PLUS, se discută tot mai mult de o alianță cu PRO România și ALDE, partide care nici ele nu fac multe procente. Ideea prinde contur în Timiș, unde, pentru două primării din două comune periurbane ale Timișoarei, PRO România anunță că a bătut palma cu ALDE, respectiv PSD.

Astfel, la Moșnița , comună ce include localitățile Moșnița Noua și cea Veche, Gerald Simonis, fratele președintele PSD Timiș, dar membru PRO România, va fi susținut și de organizația locală ALDE. La Șag, PRO România îl va susține pe candidatul PSD, primarul în funcție Flavius Roșu, fost arbitru de fotbal. „Ne bucură sprijinul colegilor de la ALDE pentru candidatul nostru, Gerald Simonis, care își crește astfel șansele de a câștiga alegerile la Moșnița. De asemenea, la Șag, organizația noastră, care va avea o listă puternică pentru Consiliul Local, a decis să îl susțină pentru un nou mandat pe primarul în funcție, Flavius Roșu, colegii mei fiind mulțumiți de activitatea acestuia și sunt hotărâți să îl sprijine pe Flavius în proiectele sale pentru următorii patru ani. Cred că sunt decizii bune, care aduc un plus comunităților”, a declarat Adrian Pau, coordonatorul PRO România Timiș, totodată și deputat.

La Moșnița, PSD îl susține pe Ioan Sorincău, cel care a fost primar până în 2016, când a pierdut, poate surprinzător, în fața liberalului Florin Bucur. Interesant este că frații Simonis, care locuiesc și au afaceri imobiliare în Moșnița, sunt acum în partide diferite. Tocmai pentru că Gerald nu avea cum să-i ia ”fața” lui Sorincău pe lista PSD, s-a înscris în alt partid de cu orientare de stânga, PRO România. Cât despre Șag, reamintim că în urmă cu patru ani, Roșu a câștigat alegerile după ce prima dată, a fost egalitate perfectă cu candidatul PNL, Daniel Precup.

În perioada următoare rămâne de văzut cum va fi la mizele cele mai mari, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Marius Craina, candidatul PRO România la primărie, are deja bannere prin oraș. Adrian Pau, candidatul aceluiași partid pentru funcția de președinte al CJT, are și el bannere. Alfred Simonis a ezitat să mai spună cu subiect și predicat dacă PSD ăl susține pe Adrian Orza la funcția de primar al Timișoarei, mai ales că procentele acestuia în sondaje sunt dezastruoase, doar 5% într-un sondaj USR.

De asemenea, se mai pune întrebarea cine îl va susține pe Titu Bojin, care va candida la șefia CJT. Teoretic, PSD îl are candidat pe Călin Dobra.

foto: digisport.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ