DISTRIBUIȚI

Președintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a ieșit cu un atac dur la adresa secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce de la sine putere, șeful DSU a prelungit cu 72 de ore carantina în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Liderul politic îl acuză pe Arafat și că a abandonat unitățile mobile de ATI stricate în curțile spitalelor.

Arafat s-a sfătuit cu Vlad Voiculescu. Așa s-a decis luarea unei măsuri fără precedent în România, și anume, trecerea peste votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș!. Nica îi acuză pe cei doi de presiuni pentru continuarea carantinei. ”Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane”, spune Alin Nica.

Liberalul spune că prelungirea carantinei nu va ajuta în ceea ce privește oprirea răspândiii virusului. ”Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală. Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare”, mai spune Nica.

Președintele CJT îl acuză pe Arafat în speța tirurilor cu paturi ATI, cu încălzirea stricată, devenite nefuncționale. Un astfel de tir stă ca piesă de muzeu în curtea Clinicilor noi, iar cel de la ”Victor Babeș” nu s-a mai întors la Timișoara după ce a fost reparat! ”Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile. Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească”, mai punctează Alin Nica.

Penelistul precizează că totul este un joc de imagine. ”Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine”, a precizat Nica.

De altfel, președintele CJT  se întreabă dacă nu se dorește desființarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. ”Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, a conchis Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ