DISTRIBUIȚI

Teoretic, la data de 1 martie, PNL va avea definitivate listele cu candidați pentru alegerile locale. Alin Nica va fi candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și mai e necesară doar confirmarea formală. În filiala Timiș este un mare optimism pentru alegeri, iar parlamentarul Ben-Oni Ardelean a precizat că Nicolae Robu va candida sigur la Primăria Municipiului Timișoara.

Sâmbătă, la PNL este Consiliu Director Județean, care va trimite mai departe decizia spre birourile politice, județene și naționale. Sunt doar pași formali pentru ca valida candidatura lui Nica. ”Ieri am aprobat candidatura lui Alin Nica la funcția de președinte al consiliului județean. Sâmbătă a avut loc acel vot consultativ în forumul primarilor. Alin Nica a obținut 67,2% dintre voturi, deși am considerat că va fi candidat cel care obține două treimi din voturi. El a obținut mai mult. Un președinte de consiliu județean relaționează cel mai mult cu primarii și mai puțin cu președinții de organizații și alte persoane din județ”, a explicat președintele filialei PNL Timiș, Nicolae Robu.

Liberalii simt ”momentul favorabil” să câștige anul acesta și șefia județului, după opt ani cu lideri din PSD. Robu spune că partidul trebuie să fie unit în jurul lui Alin Nica. ”Am apelat la colegii din Biroul Politic Județean, să valideze candidatura pentru a da un semnal, pentru toți care se îndoiesc asupra forței filialei Timiș a PNL. Cred că nimeni nu mai are temei să vorbească de tabere în filiala Timiș a PNL. Suntem o forță și trebuie să ne demonstrăm forța în alegerile apropiate. Dacă vom avea acea imagine de unitate sunt convins că vom câștiga președinția CJT, precum și o majoritate. Evident, vom câștiga toate primăriile unde avem primar. Am motiv să fiu optimist când vorbim de Primăria Municipiului Timișoara și vom câștiga un număr important de primării în județ”, a mai spus Robu, care vrea și 14 consilieri locali la Timișoara, față de 12 de cât are acum, pentru a avea majoritatea absolută.

De asemenea, în stilul său caracteristic, Nicolae Robu a spus că e foarte liniștit în ceea ce privește alegerile locale, deoarece există o ”hatereală online”care e total opusă față de ce se întâmplă în lumea reală. Edilul a dat drept exemplu vizita sa de marți în zona locului de joacă din Piața Dacia, unde copiii au fost în extaz când l-au văzut, iar bătrânii i-au transmis și laude, dar și critici. Totuși, rămâne declarația oficială a lui Ludovic Orban, care a spus că nu vor putea candida cei cercetați penal. Ben-Oni Ardelean a punctat că Robu va candida și câștiga în Timișoara. ”Din scorurile pe care le avem din sondaje, vom câștiga clar în județ. Vom câștiga și Lugojul, avem toate orașele, e imposibil să nu câștigăm și județul”, a spus Ben-Oni Ardelean.

foto: national.ro

LĂSAȚI UN MESAJ