Alin Nica spune că mai vrea un mandat în fruntea Consiliului Județean Timiș și punctează că Agențaia Națională de Integritate nu l-a declarat incompatibil, astfel că nu sunt opreliști. Președintele CJT a fost ironic și cu privire la declarația ministrului Muncii, despre investițiile concentrate doar în vestul țării.

Nica spune că s-au început foarte multe proiecte și vrea să le termine. El nu a comentat nimic despre recenta retragere de atribuții a administratorului public Marian Vasile și a dat-o cotită că încă nu s-a luat o decizie definitivă. Nica spune că ANI doar i-a găsit posibile incidente de integritate, despre care el spune că nu vor avea urmări penale. ”Intenționez să candidat pentru un nou mandat și să termin ceea ce am început în 2020. o schimbare în bine se vede în proiectele finalziate. Nu am fost declarat incompatibil sau în conflict de interese de către ANI. Am primit raportul, în care spune că nu sunt în conflict de intere, în incompatibilitate nici nu s-a pus în discuție. Singurul lucru pe care ei l-au făcut au fost să-și decline competențele pentru anumite spețe trimise la parchet, spre verificare”, a declarat Nica.

Nica spune că nu vor fi probleme nic măcar cu faptul că el a luat bani de la o firmă la care au făcut cursuri profesionale angajații primăriei din Dudeștii Noi. ”Uitându-mă pe rapoartele trimestriale pe care parchetul le face către Consiliul Național de integritate și ANI, din estimările mele,  peste 80% dintre sesizări nu se confirmă. Așa că rămâne de văzut. Plângere penale poate face orice om sau agenție, rămâne de dovedit dacă lucrurile sunt reale. Erau anumite cursuri pe care eu le-am ținut legate de Codul administrativ, iar înainte de aceste cursuri anumiți angajați au mers la alte cursuri ale firmei respective. Este cam și cum ar exista o suspiciune că am o înțelegere cu Enel la CJT, deoarece le plătesc și curentul de acasă. Firme de formare profesională nu sunt cu zecile, sunt câteva firme acreditate”, a punctat Nica.

Altfe, Nica a ținut și să spună că ministrul Muncii a fost arogant când a spus că firmele trebuie să se orienteze și spre alte zone ale țării. ”Mi s-a părut o jignire. Să extragi investitorii și să-i duci în Moldova mi spa părut o abordare total absurbă și utopică. Ca saă atragi investitori trebuie să învestești în ifnrastructură și apoi să oferi condiții. Ceea ce Timișoara a făcut, și nu Guvernul, un mediu proprice pentru ivnestitori. Ministrul poate face lucruri pentru a rezolva problemele cu care se confruntă mediul de afaceri. O măsură ar fi să crească plafonul de permise de muncă pentru cetățeni non-UE”, a mai spus Nica, în conetxtul unor declarații politice. 

LĂSAȚI UN MESAJ